Dagens Anfield utvides med 15 000 seter?

Leser man mellom linjene, kan det virke som New England Sports Ventures foretrekker å utvide dagens Anfield med rundt 15 000 seter, i stedet for å bygge nytt stadion i Stanley Park.

Liverpool Echo skriver at flere banker står klare til å gi lån for at Liverpool FC skal få fullføre sine stadionplaner, så snart Tom Hicks og George Gillett er ute av klubben og gjelden de to amerikanerne påførte fotballinstitusjonen er slettet.

New England Sports Ventures (NESV) har fortsatt ikke bestemt seg for om de skal bygge helt nytt i Stanley Park eller forsøke å oppgradere dagens Anfield. Det har blitt hintet om at sistnevnte løsning kan bli foretrukket, men noen endelig avgjørelse er ikke tatt.

Echo hevder at den nye eieren kommer til å prioritere nye spillerkjøp foran utvikling av stadion, men å gi Liverpool FC en ny moderne stadion skal stå som en god nummer to på deres prioriteringsliste.

Det hevdes at så mange som 80 potensielle kjøpere skal ha tatt kontakt med Martin Broughton etter at han tok over som styreformann på Anfield. Broughton har allerede begynt å tenke fremover, på stadionspørsmålet.

- Vi har ikke vært i direkte samtaler med bystyremedlemmer ennå, men vi føler at det haster med å få til slike samtaler nå. Et moderne stadion vil finansieres gjennom fornuftige og normale låneopptak. De nye eierne ønsker definitivt å investere i stadion, og klubben vil ende opp med en stadion med over 60 000 seter, lover Broughton til Liverpool Echo i dag.

- Den nye eieren har ikke bestemt seg for om de skal bygge helt nytt eller om det fortsatt er mulighet for å oppgradere eksisterende Anfield. Folkene involvert i oppkjøpet har gjort begge deler tidligere. De bygde for eksempel det nye stadionanlegget til Baltimore Orioles, mens de vurderte begge løsningene for Fenway Park og bestemte seg for å oppgradere eksisterende anlegg med alle tradisjonene som lå i det, legger han til.

- De ønsker å vurdere begge muligheter på en profesjonell måte, for å finne den beste løsningen.

Lokale politikere uttrykker glede over at NESV også uttrykker vilje til å være med på renoveringen av hele Anfield-området.

- Det ser ut til at de nye eierne vil starte med blanke ark, og se på hva som er mulig å få til. At de skal finne £350M til et helt nytt stadion er kanskje for mye forlangt. Dette er en bedrift, og dagene med styrtrike eiere som sprøyter inn egne midler i klubbene er forbi, uttaler parlamentsmedlemmet Steve Rotheram.

- Enkelte har hevdet at Anfield-området ser ut som en krigssone, men dette skyldes ikke bare usikkerheten rundt byggingen av ny stadion og om det blir et Anfield Plaza. Leser man mellom linjene virker det som den nye eieren ønsker å oppgradere eksisterende stadion, legger han til.

Liverpool Echo antyder ellers i dag at Martin Broughton trolig trekker seg som styreformann så snart det har blitt bekreftet med 100% sikkerhet at NESV overtar klubben. Avisen skriver at det er sannsynlig at Christian Purslow og Ian Ayre fortsetter i sine nåværende stillinger, mens NESV vil innsette sin egen styreformann.

Liverpool-fans i Boston spår at gode tider er like rundt hjørnet for Anfield-klubben, dersom Hicks og Gillett taper rettsaken i neste uke.

- NESV vurderte å bygge ny stadion for Red Sox, noe mange var motstandere av. Henry oppgraderte i stedet Fenway Park, uten at stadion mistet sin sjarme. Den beholdt sitt gamle særpreg, uttaler Tim Treacy, som i sin tid dannet den lokale supporterklubben for Liverpool FC i Boston.

- Red Sox har blitt en pengemaskin nå, som kan kjøpe de spillerne de har lyst til å kjøpe. De har også en utrolig bra ungdomsavdeling. Selv om de kjøper store navn, henter de også hele tiden opp spillere fra egne rekker. Klarer de å fortsette den politikken i Liverpool, kan vi få en ny Robbie Fowler eller Steve McManaman som kommer opp gjennom systemet igjen, legger iren Treacy til.

- Henry tok et lag som lå i ingenmannsland og vant alt med det. Han kan klare det samme i Liverpool, avslutter han optimistisk.

NESV har kommet med lite informasjon om hvordan deres organisasjon fungerer, og hvordan de tjener sine penger. Men Liverpool Echo forstår det slik at de finansierer oppkjøpet av Liverpool FC gjennom å bruke av sine egne midler. Lokalavisen hevder at NESV ikke kommer til å finansiere oppkjøpet ved å sette Liverpool FC i gjeld, slik som Hicks og Gilett gjorde. Liverpool-fans vil også være lettet over å høre at NESV aldri har tatt penger ut av Red Sox.

Echo forstår det også slik at NESV er ivrige etter å utvikle Liverpools akademi på samme måte som de har gjort med Red Sox sin ungdomsavdeling. Det er også ventet at de nye eierne vil vise en langt mer aktiv interesse for Liverpool FC enn Hicks og Gillett har gjort.