Darby jakter dobbelt opprykk

Stephen Darby håper låneoppholdet hos den opprykksjagede League One-klubben Swindon Town kan ta ham et skritt nærmere en plass i Liverpools førsteellever. Lærerikt låneopphold.

Stephen Darby er utlånt til Swindon. Med åtte kamper igjen å spille er Danny Wilsons mannsakp bare ett poeng bak andreplasserte Leeds før lagenes innbyrdes møte på Elland Road senere i dag. Reservelagskapteinen har spilt fire kamper for League One-klubben så langt.

- Dette er min første erfaring med å være ute på lån, og jeg føler at jeg lærer for hver kamp, noe som er flott, uttaler Darby til Liverpoolfc.tv.

- Dette er riktig tid for meg å bli lånt ut. Jeg trenger å spille noen kamper og få mer erfaring. Jeg snakket med trenerstaben i Liverpool. De fortalte meg at dette ville være bra for min utvikling.

- Swindon spiller fotball på den rette måten, og de er et godt lag. Vi legger ikke for mye press på oss selv, men vi ønsker å sanke så mange poeng som mulig.

- Leeds blir en tøff kamp, men det er den vi ser frem til. De slo Manchester United i FA-cupen denne sesongen og de ga oss en tøff kamp i Carling Cup, så vi vet hva vi kan forvente.

Darby har fått tre førstelagskamper for Liverpool denne sesongen. Hans seneste opptreden var som innbytter i 2-0-seieren mot Tottenham. Han spilte dessuten bra i den uavgjorte FA-cupkampn mot Reading. Han har fortsatt ambisjoner om å slå igjennom på Anfield. Han ønsker å spille fotball regelmessig for de røde og følge i Jamie Carraghers fotspor.

- Jeg ønsker å hjelpe Swindon til et opprykk og så komme tilbake til Liverpool og forhåpentligvis få sjansen i pre-season til å vise hva jeg kan.

- Jeg vet det er vanskelig å klare det i Liverpool, men det er klubben jeg elsker. Jeg ønsker å gi mitt beste.

- Kvelden før jeg kom hit til Swindon, ringte Carragher meg og ga meg noen råd. Jeg fikk også en tekstmelding fra Stevie Gerrard. Det var virkelig hyggelig av dem, og det gir meg mye tillit.