De gamle er eldst

To av de eldste managerne i Premier League-sirkuset skal ut i manesjen på Old Trafford i morgen. Alder er tydeligvis ingen hindring, verken for Roy Hodgson (63) eller Alex Ferguson (68).

- Den personen som har det samme lidenskapelige forholdet til jobben sin som da han begynte i yrket, men som med tiden har fått mye erfaring, burde egentlig være bedre skikket til jobben enn yngre kolleger, konstaterer Roy Hodgson overfor Daily Telegraph.

- Faren med å eldes, er at du mister gløden. Du kan bli mettet på suksess. Jeg har fortsatt gløden i meg. Jeg lovte meg selv at den dagen jeg mister gløden, den dagen vil jeg slutte som manager. Men den dagen trenger aldri å komme. Den gjorde ikke det for Sir Bobby Robson, legger han til.

- Selv da jeg møtte ham i Newcastle – vi spiste middag sammen noen ganger mot slutten av livet hans – var 75-76 åringen like entusiastisk som da jeg møtte ham første gang da han var 32-33. Gerard Houllier har den samme entusiasmen. Alex Ferguson har den i veldig stor grad.

- Da jeg møtte Alex Ferguson første gang, syntes jeg han var et veldig trivelig bekjentskap. Mannen elsket fotball på samme måte som jeg. Han er dyktig til å tilpasse seg, og han er veldig intelligent.

- Som managere må vi ta mange veldig vanskelige avgjørelser, og leve med dem. Mot Steaua Bucuresti på torsdag visste jeg at mine avgjørelser kunne bli skjebnesvangre. Jeg bestemte meg for å hvile Steven Gerrard og Fernando Torres. Hadde vi tapt, ville det ha blitt kritisert. Men det viste seg å være en korrekt avgjørelse, akkurat som Alex hvilte spillere mot Rangers.

- Det eneste problemet jeg opplever med alderdommen, er at jeg etter å ha fått så mange kamper på baken opplever tapene som akkurat like sure som tidligere, samtidig som seierens sødme ikke varer like lenge som før. Gleden jeg føler ved en seier varer ikke like lenge som tomheten etter et tap.

Nå håper Hodgson at Fernando Torres skal fikse biffen, slik at han slipper å føle denne tomheten utover i neste uke.

- Jeg har ikke spilt dette kortet tidligere, men jeg vet Fernando slet med å få sove i minst to døgn etter at han kom tilbake fra Spanias landskamp i Argentina på grunn av jetlag. Fernando er en spiller i toppklassen. Han er ikke i sin beste form ennå, men det fortsatt tidlig i sesongen. Vi visste det ville være slik. Nå forsøker vi å holde hodet over vann etter beste evne, vel vitende om at vi har en toppspiss i troppen vår som ikke alle lag har maken til.

- Jeg kan ikke love supporterne at Fernando vil spille glimrende fra første fløytesignal i morgen. Men snart vil vi få en kamprekke med tre strake seire, og vi vil avansere på tabellen. I Gerrard og Torres har vi spillerne som vil sørge for det.

- Supporterne må huske at jeg prøver å bygge opp noe etter skuffelsene i fjor. Jeg gjør det med den samme spillergruppen. En spillergruppe som er litt såret av kritikken, og som er litt bekymret over spekulasjonene rundt klubbens fremtid. Det er min jobb å styre skuta gjennom dette vanskelige farvannet.