Degen får gå

Roy Hodgson bekrefter i dag at Philipp Degen kan finne seg en ny klubb. Spilleren har kontrakt ut 2012, men ønsker seg førstelagsfotball. Dermed står han fritt til å gå gratis fra Liverpool FC om han finner seg en ny klubb. Hodgson utdyper situasjonen.

Philipp Degen sin karriere i Liverpool FC har vært et mareritt, og sveitseren har gått skadet omtrent under hele sitt opphold på Merseyside. Han ble hentet av Rafa Benítez på Bosman-overgang fra Borussia Dortmund sommeren 2008, men fikk kun spilt 8 kamper fra start og 5 som innbytter for de røde.

27-åringen har opprinnelig kontrakt til 30. juni 2012, men har nå fått beskjed om at han kan gå dersom han finner seg en ny arbeidsgiver.

- Vi har hatt en vennskapelig samtale med Philipp, og han ønsker å spille fotball. Vi vil ikke stå i hans vei, og han står fritt til å se seg etter en ny klubb, sier manager Roy Hodgson til Liverpoolfc.tv.

Oppdatert: I et intervju med Dominic King i Liverpool Echo utdyper Hodgson situasjonen.

- Philipp fikk ikke spilletid i fjor, og vil slite med å få det også i år. Dersom han ønsker førstelagsspill må han finne seg en klubb hvor han blir satset på. Han kommer ikke til å bli et førstevalg her, så ønsker han en ny sesong hvor han må sitte på benken uten å spille kamper?, sier Hodgson til Liverpool Echo.

- Han er for gammel for å spille for reservene, men er en tidligere sveitsisk landslagsspiller, så om han ønsker å kjempe seg tilbake på landslaget må han finne seg en ny klubb.

Degen er en av få rutinerte spillere på plass på treningsleiren i Sveits, men har likevel ingen fremtid i klubben.

- Degen har vært involvert her fordi han er en av få seniorspillere, men han vil ikke bli like involvert når de andre spillerne returnerer. Det har vært interesse for han fra en eller to klubber, så det vil være bedre for han om han flytter på seg, avslutter Hodgson.