Degen foretrekker backen

Philipp Degen håper på ny tillit i uvant posisjon. Lucas Leiva sier at han kjenner til all kritikken som blir ham til del, men at han ikke kan la seg påvirke av det.

To av Liverpools mest utskjelte spillere var begge en del av seieren mot Tottenham i forrige uke. Lucas var som vanlig en del av den sentrale midtbanen, mens Philipp Degen fikk sin tredje kamp fra start i Premier League på høyrevingen. Begge vil håpe på fornyet tillit, selv når Steven Gerrard er skadefri og Maxi Rodriguez nærmer seg kampform.

- Jeg håper at alle så at laget arbeidet hardt og at vi nå står nærmere hverandre som en gruppe, sier Philipp Degen til Liverpools hjemmeside. - Det er det første steget mot suksess, at vi holder sammen og kjemper for hverandre. Jeg synes vi har gjort det de to siste kampene.

- Jeg tror det vil bli en veldig vanskelig kamp mot Wolves, kanskje lik den mot Stoke, og vi må vise samme glød.

- Nå har jeg kommet inn på laget som høyreving. Jeg spilte i den posisjonen for fem år siden under min tid i Basel, men siden har jeg spilt høyreback. Derfor er dette litt uvant for meg.

- Jeg foretrekker å spille back. Jeg tror motstanderen kan bli overrasket over min fart og kraft når jeg kommer bakfra.

- Det er uansett ikke så viktig hvor jeg spiller, så lenge jeg kan være på banen å prøve å gjøre mitt beste for laget.

- Når du ikke får resultater er det normalt å få kritikk, forteller Lucas til Liverpool Echo. - Vi vet at supporterne uansett vil støtte oss, men at vi også vil få høre det hvis vi ikke spiller bra.

- Vi har tro på kvaliteten til manageren og kvaliteten på denne troppen. Jeg vet at jeg får en del kritikk, men for å være ærlig er jeg blitt vant til det. Det sier seg selv at jeg ikke liker det, og hvis jeg hørte på alt som ble sagt ville jeg ikke være i stand til å spille her mer. Jeg må bare arbeide like hardt som jeg alltid har gjort.

- Når du spiller mange kamper da vil du få mer selvtillit, men jeg er ikke en av lederne her. Jeg er fortsatt ung og jeg prøver å hjelpe til så godt som jeg kan.

- Vi har hørt det er blitt sagt at Liverpool dreier seg om to mann, og det er klart at vi savner Stevie og Fernando, men troppen har nå begynt å tro mer på seg selv. Manageren har sagt at det nå er tid for andre spillere til å vise seg fram.

- Hvis vi kan fortsette å spille med samme intensiteten vil vi kjempe om en plass blant de fire beste. Det spilles for mange kamper og februar vil bli en enorm måned for oss.