Degen ser fremover

Philipp Degen håper å få muligheten til å spille seg i form hos Liverpool, etter et år hvor han har hatt flere problemer enn noen gang tidligere i sin karriere.

Etter å ha startet tre kamper på rad var Philipp Degen igjen på benken under gårsdagens kamp mot Wolverhampton. Sveitseren tror han har mye å gå på ennå i Liverpool, og føler at han trenger å spille mer for å kunne få vist sitt beste.

- Jeg hadde mange skadeproblemer i fjor, forklarer 26-åringen til Liverpools hjemmeside. - Det var første gangen i mitt liv hvor jeg har hatt så mye trøbbel. Det gjorde meg veldig trist da jeg kom hit til Liverpool for å spille og vise hva jeg duger til.

- Nå spiller jeg igjen og jeg har aldri tapt fokus. Jeg lever for fotballen og har arbeidet hardt på trening. Jeg ønsker å imponere sjefen og fortjene en sjanse til å spille for laget.

- Jeg tror en behøver fem, seks, sju, åtte kamper for å føle at en er på sitt beste nivå. Kamper er alltid annerledes enn trening og det er derfor vi alltid snakker om kampform. Jeg tror det er veldig viktig for alle spillere.

- Jeg kom til et nytt land og måtte lære et nytt språk. Siden hadde jeg alle skadene, slik at det har vært veldig vanskelig. Jeg hadde en lyskeoperasjon, kom tilbake og spilte mot Tottenham i Carling Cup. Etter 70 minutter fikk jeg et kne i ribbeina og brakk to av dem.

- Nå er jeg tilbake og tror jeg kan bli mye bedre. Jeg må bare fortsette å arbeide hardt hver eneste dag og gjøre mitt beste for laget og klubben.