Dette er Martin Broughton

Liverpool FC er nå offisielt til salgs, og den som skal prøve å få fortgang i salgsprosessen er Martin Broughton. En kar som er Chelsea-supporter og sesongkortholder på Stamford Bridge!

Selv om han er en høyt aktet forretningsmann, liker Martin Broughton seg best når han får sitte på Matthew Harding Stand på Stamford Bridge. Han fortrekker tribunen fremfor VIP-boksene.

At Liverpools nye styreformann er Chelsea-supporter har fått mange røde til å bli mistenksomme. Liverpool Echo slår imidlertid fast at Broughton ikke har blitt hentet inn som uavhengig styreformann på grunnlag av hvor han ser sin fotball.

Avisen mener det faktum at han velger billige seter - om man kan si noe slikt eksisterer på Stamford Bridge - fremfor VIP-bokser, vil tiltale Liverpools supportere. Det sier noe om Broughtons jordnære oppvekst i tøffe omgivelser. Brougton er født og oppvokst i Fulham, hvor hans handikappede far jobbet med å skifte ut seter og inventar på gamle biler. Broughton var nesten 20 år gammel før familien hadde råd til TV.

Broughton var en gjennomsnittselev ved Westminster City Grammar School. Han hadde verken karakterene eller pengene til høyere utdanning, og begynte å jobbe i et lite regnskapsfirma i Piccadilly som 18-åring. Det var her han lærte sin profesjon. Han begynte omsider i British American Tobacco, og det var her forretningskarrieren tok av for alvor.

Brougthon er som nevnt fotballsupporter, men hans største lidenskap i sportens verden er hesteveddeløp. Han overværer jevnlig slike løp, og er selv hesteeier.

Styreformannen i British Airways er bokstavelig talt vant til turbulens, og er berømt for å være diplomatisk.

Broughton har tidligere vært styreformann i British Horseracing Board. Hans hovedoppgave i BHB i perioden 2004-2007 var å samle fraksjoner innenfor sporten. Han fikk orden på finansene og moderniserte strukturen i sporten i løpet av disse tre årene. Broughton har senere blitt kreditert for å ha reddet britisk hestesport fra økonomisk katastrofe.

- Dersom Broughton går til verket i Liverpool på samme måte som han moderniserte britisk hestesport, er det håp for at klubben vil bevege seg i riktig retning snart, både på og utenfor banen, skriver Liverpool Echo.

Den 62 år gamle tobarnsfaren har en imponerende CV. Han har hatt styreverv i British Airways siden 2000. I 2003 ble han utnevnt til nestleder i styret, og ett år senere til styreformann.

Andre verv Broughton er hatt er formann i Wiggins Teape Group og Eagle Star. Han har vært europeisk representant i Transatlantic Business Dialogue og direktør for Whitbread. Han er også medlem av Financial Reporting Council.

Det var imidlertid hos British American Tobacco at Broughton lærte sitt fag. Han kom dit i 1971, og ble i selskapet i 33 år. I disse årene hadde han forskjellige posisjoner. Han ble gruppens daglige leder i 1993 og styreformann i 1998.

Broughton vil trolig også få vervet som nestleder i styret i International Airlines Group når British Airways og Iberia slås sammen.

Fakta om Brougthon:
Født: Fulham 1947
Utdanning: Westminster City Grammar School
Første jobb: Regnskapslærling
1970: Slutter seg til Peat Marwick Mitchel
1971: Slutter seg til BAT
1993: Daglig leder i BAT
1998: Styreformann i BAT
2004: Styreformann i BA
2007: President i CBI
2009: Visepresident i CBI
2010  Uavhengig styreformann i LFC