Eierne på LFC TV

Eier John Henry, styreformann Thomas Werner og kommersiell direktør Ian Ayre var i kveld på LFC TV, hvor de svarte på spørsmål fra supporterne. Les vår oppsummering av spørsmålene og svarene.

Henry, Werner og Ayre poengterte innledningsvis at det er svært viktig å lytte til supporterne, og de forventet mange kritiske spørsmål i løpet av kvelden.

1. Hvordan bringe Liverpool tilbake til toppen av engelsk fotball, og har dere et tidsskjema for hvor lang tid dere er villige til å gi Roy Hodgson?

Henry: - I Red Sox prøvde vi å finne de rette folkene til ledelsen, og finne den rette manageren. Vi må også prøve å tjene mer penger, slik at vi kan konkurrere med de rikeste klubbene. Vi må være smarte for å konkurrere med de beste. Vi må bruke våre penger på en smart måte. Dette er et veldig langsiktig prosjekt for oss. En mulighet til å få denne klubben tilbake hvor den var for 20 år siden.

Werner: - Roy kom hit like før oss. Både Roy og vi vet at resultater som det i helgen ikke er godt nok. Men også Rafa hadde bare en borteseier i vårsesongen 2010. Vi er villige til å gi Roy tid, men både han og vi vet at resultatene må bli bedre.

Ayre: - Roy er heller ikke fornøyd med resultatene, og både han og vi er klar over at resultatene må bli bedre.

2. Hva skjer med stadion?

Werner: - Vi er enig i at Anfield er en katedral. En spesielt sted å se en kamp. Men vi føler at det må gjøres noe, slik at vi kan øke inntektene, og dermed få en best mulig tropp. Vi har mange møter om dette nå, men vi har ikke bestemt oss for om vi skal bygge ny stadion eller renovere eksisterende Anfield ennå. Det er for tidlig å ta denne avgjørelsen ennå, men vi gjør fremskritt i denne saken.

Henry: - Vi må gjøre det som er i klubbens beste interesse på lang sikt. Men vi setter pris på det vi har på Anfield.

3. Vil det bli investert i laget i neste transfervindu - i januar?

Henry: - Vi vurderer dette aktivt. Vi vet ikke helt ennå hva situasjonen blir i januar. Dette er vårt første transfervindu, og noe vi har studert natt og dag.

Werner: - Vi er forbredt på å ta risiko, men dette er risiko vi vil ta for å forbedre klubben på lang sikt. Vi er interessert i å få valuta for pengene. De siste par årene har det vært et par kortsiktige avgjørelser som virkelig har skadet klubben. Det tar ikke lang tid å rive ned noe, men det tar lenger tid å bygge opp noe. Vi må være tålmodige, og ha en langsiktig visjon.

4. Er LFC en klubb som fortsatt er til kun for å vinne trofeer for sine supportere, og har den nåværende manager det som skal til for å innfri dette?

Werner: - Det er den. Vi ønsker å leve opp til dette, selv om prestasjonene har vært litt ustabile denne sesongen.

Ayre: - Alt handler om å vinne. Vi håper det ikke vil gå så alt for lang tid før vi vinner et trofé igjen. Det er hva både spillerne og supporterne ønsker.

5. Kommer omvisningene på Anfield til å bli utviklet videre?

Ayre: - Omvisningen på Anfield har blitt fornyet det siste året. En av de største utfordringene med å bygge en ny stadion er å ta historien med seg til det nye anlegget.

6. Har dere planer om å involvere Kenny Dalglish på et dypere plan i klubben?

Henry: - Det er ikke tvil om at han i fremtiden må ha mer betydningsfull rolle i klubben. Det er noe vi jobber med sammen med Damien Comolli og organisasjonen som sådan. Han er en nøkkelperson for klubben på lang sikt.

Werner: - Vi vet hva han betyr for denne klubben, og han kan bare være til hjelp for oss.

7. Hvor nær er dere ved å utnevne en daglig leder?

Henry: - Jeg vil ikke si vi er nærme. Men vi vurderer flere utmerkede kandidater.

8. Hvilke tanker har dere om banedeling med Everton?

Henry: - Dersom supporterne ikke ønsker dette, er ikke det aktuelt.

9. Hvilket tidsskjema har dere for å føre klubben tilbake til toppen?

Henry: - Det blir vanskelig denne sesongen, men i løpet av 3-5 år bør vi begynne å se resultater av vårt arbeide.

10. Er dere klar over hvor dårlig standarden på sportsjournalistikken er i dette landet? Vår manager slipper billig unna fordi han er engelskmann. Er dere klar over dette?

Werner: - Lidenskapen som fansen har til Liverpool og sporten resulterer i mye avisomtale. Selvsagt er det enkelte artikler som er bedre enn andre artikler.

11. Gratisbilletter til barn til Utrecht-kampen er en utmerket ide. Har dere flere ideer til å rekruttere fans?

Ayre: - En kamp som dette, hvor resultatet ikke betyr så mye, er den ideelle mulighet til å gi barna muligheten til å komme inn gratis. Til en normal Premier League-kamp er etterspørselen enorm. Men vi har et familieopplegg i Anfield Road End også på normale kamper.

12. Hvor lang er ventelisten for sesongbilletter?

Ayre: - Vi har en venteliste på over 70 000. Årlig er det ca 100-150 supportere som sier fra seg sesongbilletten sin. Vi kommer trolig til å ta en gjennomgang av denne, og få alle til å bekrefte at de ønsker å stå på denne listen. Da vil vi starte fra scratch, og gi publikum en mulighet til interaktivt å hele tiden se hvor de står på listen.

13. Vi står i fare for å miste Reina og Torres, vil klubben bli satt tilbake mange år. Hva vil eierne gjøre for å beholde disse to spillerne?

Werner: - Vi forventer en umiddelbar forbedring av resultatene, og vår intensjon er å styrke stallen.

14. Hva har vi å tilby som kan trekke gode spilleren til klubben?

Henry: - Jeg har inntrykk av at spillere ønsker å komme til klubben. Jeg hører fra agenter at LFC er en meget attraktiv klubb.

15. Er eierne klar over at minst 80% av Liverpools supportere ønsker at Roy Hodgson skal få sparken?

Programleder mente at dette spørsmålet allerede var besvart.

16. Har dere undervurdert størrelsen på oppgaven her i Liverpool?

Henry: - Jeg tror ikke det. Vi har gjennomført en grundig undersøkelse av klubbens finanser, og vi er også klar over reglene om finansielt fair play som trer i kraft snart. Jeg tror få supportere er klar over hvor store lønnskostnader vi har i denne klubben allerede. Det kommer vi også til å ha i årene som kommer. Vi kan ikke bare kaste penger ut av vinduet. Vi må være smarte for å bli konkurransedyktige. Liverpool har inntektene til å være suksessfulle, men pengene må benyttes smart.

Werner: - Jeg er veldig optimistisk med tanke på fremtiden. Dette er en av de store fotballklubbene i verden, og vi håper å bringe trofeer til klubben. Vi elsker klubben og byen, og Liverpool-humoren.

Henry: - Vær tålmodige med oss. Vi skal jobbe så hardt vi kan. Vi tenker dag og natt på hva vi kan gjøre for å forbedre denne klubben på lang sikt. Den raskeste løsningen er ikke alltid den beste løsningen.