El Zhar og Kelly tilbake i trening

Under dagens pressekonferanse avslørte Rafael Benitez at Nabil El Zhar og Martin Kelly endelig er tilbake i trening. Manageren benyttet også anledningen til å skryte av Dirk Kuyt.

Nabil El Zhar og Martin Kelly har vært ute i lang tid med skader. El Zhar har slitt med en ankelskade, mens Kelly skadet venstre ankel da han vikarierte for en skadet Glen Johnson mot Lyon.

Nå ser det endelig ut som de to unge spillerne har lagt skadeproblemene bak seg, ettersom de er tilbake på treningsfeltet igjen.

Rafa godt fornøyd med Kuyt
Rafael Benitez benyttet deler av dagens pressekonferanse på Melwood til å skryte av tomålsscoreren mot Tottenham, Dirk Kuyt. Manageren fortalte blant annet at nederlenderen hadde tilbudt seg å spille høyreback i forbindelse med skadekrisen som de røde har opplevd i den posisjonen.

- Kuyt har fantastiske holdninger. Vi snakker her om en spiss som har spilt høyreflanke fordi vi har trengt ham der. Han kan også spille som tilbaketrukket spiss. Når Philipp Degen fikk krampe i cupkampen mot Reading, tilbød han seg å spille høyreback.

- Allsidighet og det faktum at han alltid holder seg i god form teller selvsagt på plussiden, men det er først og fremst hans gode holdninger jeg setter pris på. Han er alltid beredt til å hjelpe laget.

- Han er en spiller som alle managere ville ønske å ha i sitt lag. Du kan velge om du vil bruke ham eller ei, men han er i alle fall alltid tilgjengelig, og alltid klar for å hjelpe laget. Når du skal ha en god tropp eller skape et vinnerlag, trenger du spillere med gode holdninger. Spillere som ikke er redde for å bli brukt i en uvant posisjon når situasjonen krever det. Kuyt er alltid der for laget, og det betyr mye for en manager.

Benitez sa seg godt fornøyd med innsatsen til sine spillere i de to siste ligakampene, mot Stoke og Tottenham. Nå håper han på samme arbeidsinnsats mot Wolves.

- Spillerne har vært virkelig gode. Innsatsviljen og lagånden har vært veldig bra. Alle har holdt sammen i fraværet av viktige spillere som Gerrard og Torres. Spillerne har tatt ansvar.

- Folk innser at vi kunne ha vunnet Stoke-kampen, og jeg syntes laginnsatsen var veldig god i den kampen. Vi har virket sterkere etter det.

- Wolves jobber veldig hardt, og er et lag med god lagånd. Jeg tror det blir en tøff kamp for oss. Men vi må ta utfordringen, da vi kan spille oss inn blant topp fire om vi slår dem.

- Denne sesongen har vi hatt problemer med skader, sene scoringer i mot og badeballer. Legger man alt dette sammen utgjør det en stor forskjell. Alle jobber meget hardt nå, og det gjør det lettere å få gode resultater.

- Fire lag kjemper om fjerdeplassen, og slik tror jeg det vil forsette helt frem til sesongslutt. Det spiller ingen stor rolle om du ligger på femteplass eller fjerdeplass akkurat nå.

Etter seieren over Tottenham fikk spillerne et par dager fri, men alle var tilbake i trening på lørdag.

- Det faktum at vi er ute av cupen gir oss mer tid til å trene. Når du spiller to kamper i uka får du mindre tid til å forberede deg. Du spiller kamper, mens de som ikke er involvert trener lett. Når du har bedre tid, kan du forberede deg litt bedre.