Europa League-troppen

Troppen til gruppespillet i Europa League er nå offentliggjort. Brad Jones, Paul Konchesky, Raul Meireles inn. Diego Cavalieri, Alberto Aquilani, Javier Mascherano og Lauri Dalla Valle ut.

I Europa League gikk fristen for å melde på troppen til gruppespillet ut midnatt til 2.september. Liverpool var aktive i overgangsmarkedet før transfervinduet stengte, og det har medført en rekke endringer i troppen i forhold til den som var påmeldt til kvalifiseringskampene mot Trabzonspor. I siste playoff-kamp mot tyrkerne måtte Peter Gulacsi sitte på benken fordi Diego Cavalieri var solgt, mens Brad Jones var ankommet for sent til å bli påmeldt. 

Roy Hodgson fikk ingen problemer med å få plass til alle førstelagsspillerne, og slapp å foreta en vraking a la Rafael Benítez med Sami Hyypiä i Champions League for noen sesonger siden. Tre spillere er kommet til troppen, mens fire spillere er borte.

INN: Brad Jones, Paul Konchesky, Raul Meireles.
UT: Diego Cavalieri (solgt), Alberto Aquilani (utlånt), Javier Mascherano (solgt), Lauri Dalla Valle* (solgt).

Som i Premier League kan hver klubb ha en tropp (A-liste) på inntil 25 spillere, der åtte plasser på listen er satt av til hjemmeproduserte spillere, mens det ikke kan være flere enn 17 som ikke er hjemmeproduserte. UEFA deler hjemmeproduserte spillere inn i to kategorier - klubbtrente og nasjonstrente. Minst fire av de åtte plassene for hjemmeproduserte spillere er avsatt til klubbtrente spillere.

En klubbtrent spiller er en spiller som uavhengig av alder og nasjonalitet har vært tilknyttet sin nåværende klubb i en periode på tre hele sesonger eller 36 måneder før vedkommende fylte 21 år. Tilsvarende er en nasjonstrent spiller en spiller som uavhengig av alder og nasjonaliet har vært tilknyttet en eller flere klubber tilknyttet samme nasjonale forbundet som sin nåværende klubb i en periode på tre hele sesonger eller 36 måneder før vedkommende fylte 21 år. På A-listen er det kun mulighet å gjøre tre endringer etter at gruppespillet er avsluttet.

I tillegg kan hver klubb melde på et ubegrenset antall spillere under 21 år i troppen (B-liste) før hver kamp. En spiller under 21 år må ha vært i klubben i minst to år for å kvalifisere for B-listen.

LIVERPOOLS TROPP I EUROPA LEAGUE

Keepere
1 Bradley Scott Jones
25 Pepe Reina
41 Martin Hansen*
42 Peter Gulacsi

Forsvarere
2 Glen Johnson
3 Paul Konchesky
5 Daniel Agger
6 Fábio Aurélio
16 Sotirios Kyrgiakos
22 Danny Wilson
23 Jamie Carragher
32 Stephen Darby
34 Martin Kelly*
36 Steven Irwin*
37 Martin Skrtel
40 Daniel Ayala*
49 Jack Robinson*

Midtbanespillere
4 Raúl José Trindade Meireles
8 Steven Gerrard
10 Joe Cole
12 Daniel Pacheco*
17 Maxi Rodriguez
21 Lucas
26 Jay Spearing
28 Christian Poulsen
33 Jonjo Shelvey
39 Nathan Eccleston*
45 Thomas Ince*

Angripere
9 Fernando Torres
14 Milan Jovanovic
18 Dirk Kuyt
19 Ryan Babel
24 David N’Gog*
46 David Amoo*

*=Spillere på B-liste