Everton uten flere sentrale spillere

Everton må klare seg uten flere sentrale spillere i morgendagens Merseyside-derby. Marouane Fellaini, Steven Pienaar og Phil Jagielka er trolig de tre som de blå vil savne mest. Dog har Jagielka en liten mulighet til å bli skadefri i tide til matchen.

Fellaini pådro seg en hamstringskade under spill for Belgia tidligere i uken, og må belage seg på et spilleopphold på inntil seks uker. Det er også lite sannsynlig at Phil Jagielka vil spille i morgen, etter at han pådro seg en hamstringskade under trening med England. Steven Pienaar er ute med en lyskeskade, mens spissen Louis Saha er tvilsom grunnet en skade i baksiden av den ene leggen.

I tillegg har Everton langtidsskader på Jack Rodwell (ankel), Victor Anichebe (kne) og unge Ross Barkley (benbrudd).

- Skaden til Fellaini er et slag i trynet, for han er en viktig spiller for oss, innrømmer David Moyes til Liverpool Echo.

Moyes er imidlertid litt mer optimistisk når det gjelder forsvarer Phil Jagielka.

- Skaden er ikke så ille som vi først trodde, men kampen i morgen kommer nok litt for tidlig for ham. Det er slik vi ser på saken akkurat nå, i alle fall.

Liverpool håper å sikre seg sin fjerde strake ligaseier på Goodison Park. Dersom de røde klarer det, vil det kun være andre gang i historien at de røde har vunnet fire strake ligakamper på banen til de blå.

I fjor sørget et skudd fra Javier Mascherano som forandret retning og en scoring av Dirk Kuyt for at poengene ble med hjem til Anfield. Ingen av de to spillerne vil være involvert i morgen.

Morgendagens match er den 183. ligakampen mellom de to naboene. Liverpool har vunnet 70 og Everton 56.

Liverpool har kun tapt to av de siste 12 ligaderbyene på Goodison. Kun fire nåværende spillere for de to klubbene har gjort ligamål i Merseyside-derby. Steven Gerrard (4), Dirk Kuyt (4) og Fernando Torres (3) hos Liverpool, mens Tim Cahill (4) er enslig svale hos Everton.

19 spillere har blitt utvist på de 36 Premier League-kampene mellom klubbene. Av de 19 har 12 vært Everton-spillere. 10 spillere har blitt utvist på de siste 11 kampene. Everton har fått sju spillere utvist i de åtte siste ligakampene mot Liverpool på Goodison.

Liverpool har flere spillere som kan komme til å spille i sitt første lokaloppgjør. Blant annet Raul Meireles, Milan Jovanovic, Joe Cole, Paul Konchesky, Christian Poulsen, Daniel Pacheco og Martin Kelly.

Roy Hodgson har aldri vunnet på Goodison Park i sin managerkarriere. Han har spilt en uavgjort (med Blackburn i 1999) og tapt tre.

David Moyes har vunnet bare to av 16 ligakamper han har ledet Everton mot Liverpool.

På hjemmebane denne sesongen har Everton spilt uavgjort mot Wolves og Man Utd, mens de tapte for Newcastle. Tapet for Newcastle er imidlertid deres eneste ligatap hjemme på 15 kamper, siden de tapte 2-0 for Liverpool i november i fjor.