FA Youth Cup: Leicester - Liverpool 1-5

Liverpool er videre til 5.runde i FA Youth Cup, etter å ha utklasset Leicester 5-1 på Walkers Stadium. I neste runde møter de røde enten Hartlepool eller Watford på Anfield.

Leceisters lag: Robert Ambrusics, Liam Moore (Ellis Terrot 89), Ben Milne, Cian Bolger, George Taft (Kevin Knight 71), Jorrin John, Tom Parkes, Nathan Hicks, Claudiu Hobin (Oliver Norburn 46), Elliot Chamberlain, Adi Yussuf. Ubenyttede reserver: Gill, Byrne.

Liverpools lag: Deale Chamberlain, John Flanagan, Andre Wisdom, Matthew McGiveron (Stephen Sama 73), Jack Robinson (James Ellison 62), Thomas Ince, Connor Coady, Michael Roberts, Christopher Buchtmann, Michael Ngoo, Lauri Dalla Valle. Ubenyttede reserver: Belford, Roddan.

1.min: Avspark er tas av Leicester på Walkers Stadium. Lauri Dalle Valle er endelig tilbake for Liverpool etter et langvarig skadeavbrekk. Tidligere Liverpool-spiller, nå i Leicester, Astrit Ajdarevic sitter på tribunen.

2.min: Hjemmelaget har begynt best, og Tom Parkes header like utenfor på et innlegg fra venstre.

6.min: 0-1 LAURI DALLA VALLE. Michael Ngoo går på et flott raid ute til venstre, kommer forbi sin oppasser og legger et perfekt innlegg til Lauri Dalla Valle. Finnen stuper frem og header i høyre kryss. Dette på Liverpools første angrep i kampen, etter at hjemmelaget har dominert i åpningsminuttene.

7.min: Leicesters John på et flott raid, men Liverpool-forsvaret får ryddet opp.

8.min: 0-2 LAURI DALLA VALLE. Liverpool kontrer etter et Leicester-angrep. Buchtmann sender i vei et skudd fra like utenfor hjørnet av 16-meteren, og Lauri Dalla Valle er frempå og setter returen i tomt bur.

10.min: Leicester vinner et frispark nede ved venstre hjørneflagg. Frisparket slås over alle inne i feltet og går ut over dødlinja et par meter fra bortre stolpe.

13.min: Hjemmelaget med et distanseskudd like utenfor via et Liverpool-bein. Hjørnesparket blir klarert.

14.min: Enorm sjanse for hjemmelaget, når Yussuf løper fra Wisdom og kommer alene mot en utrusende Chamberlain. Leicester-spissen setter ballen i stolpen.

19.min: Vertene fortsetter å dominere banespillet, og skaper også flest sjanser. Elliot Chamberlain header fem meter utenfor på et godt innlegg fra høyre.

21.min: Et innlegg fra Yussuf treffer oversiden av tverrliggeren.

22.min: Leceister med en farlig heading etter frispark. Ballen slår i bakken og spretter like over tverrligger.

23.min: Hjemmelaget fortsetter å presse hardt, og et skudd fra skrått holdt går i nettveggen, men keeper Chamberlain er nede og kontrollerer det hele.

27.min: Liverpool uhyre nær 3-0. En uhyre tent og skarp Dalla Valle drar av en mann med en elegant hælfinte, men Michael Ngoo avslutter svakt utenfor fra god posisjon 7-8 meter fra mål.

29.min: Liverpool har kommet bedre med spillemessig de siste minuttene. Tom Ince forsøker seg fra distanse, men skuddet går over og utenfor.

31.min: Glimrende takling av McGiveron, når Hicks nesten er på blank goal. Leicester får ikke noe ut av hjørnesparket.

32.min: 0-3 TOM INCE. Liverpool kontrer etter corneren, og Tom Ince blir spilt alene med keeper på elegant vis av Michael Ngoo. Han scorer sikkert.

33.min. Deale Chamberlain gjør en god redning når han er presset på en høy ball inn i feltet.

34.min: 0-4 LAURI DALLA VALLE. Ny Liverpool-kontring, og fra skrått hold inne i feltet setter Dalla Valle ballen i mål via stolpen og har scoret hat-trick i første omgang!

41.min: Hjemmelaget er farlige på lange innkast fra venstreback Taft. Nok en gang skaper det trøbbel for Liverpool-forsvaret, men headingen går rett i fanget på keeper Chamberlain.

42.min: Kjempesjanse til 5-0 når Michael Ngoo kommer alene med keeper. Men litt keitete klarer han ikke å overliste hjemmelagets sisteskanse selv om han får to muligheter.

45.min: Chamberlain er langt ute og avverger et farlig Leicester-angrep. Liverpool går rett i angrep, og Leicesters keeper må gjøre det samme. Ett minutt er lagt til i første omgang.

46.min: Ngoo forsøker seg med et skudd fra skrått hold, men det blir for løst og volder ikke problemer for keeper.

Liverpool leder 4-0 ved pause på Walkers Stadium etter et fyrverkeri av en førsteomgang. Vertene har dominert banespillet, men gjestene har vært meget giftige på kontringer. Man kan virkelig lure på hvordan de røde kan lede denne kampen med fire mål ved halvtid, etter å ha sett førsteomgangen. Mye av æren tilfaller hat-trick-helten Lauri Dalla Valle. Man kan ikke tro at finnen har vært ute hele sesongen frem til nå med skade. Han har virket usedvanlig skarp, og har scoret noen utmerkede mål. Hadde Michael Ngoo vært like effektiv som Dalla Valle, ville det faktisk ha stått 6-0 ved pause. London-gutten har nemlig hatt Liverpools to største sjanser i omgangen, men har sløst bort begge. Sløst med sjansene har også hjemmelaget gjort, og det er flatterende at Liverpool leder med fire mål etter 45 minutter.

2.omgang:
 46.min: Liverpool setter igang andre omgang. Hjemmelaget har gjort et bytte. Oliver Norburn har kommet inn for Claudiu Hobin.

49.min: Christopher Buchtmann glir når han og Lauri Dalla Valle kommer to mot en på en god Liverpool-kontring, og dermed renner en god mulighet til å øke ledelsen ut i sanden når tyskeren mister ballen til den ensomme Leceister-stopperen.

51.min: Liverpool har åpent annen omgang best, og Michael Ngoo er nær ved å lykkes med et gjennomspill til Dalla Valle.

52.min: Ngoo med et nytt godt raid på høyreflanken, men innlegget er ikke av samme kvalitet.

53.min: John Flanagan må gi en corner, og Deale Chamberlain gjør en meget god redning på en heading fra kloss hold på bakre stolpe. Ny corner, som Liverpool får klarert og satt i gang en ny kontring på.

55.min: Michael Roberts får kampens første gule kort, på en takling som var i overkant tøff.

55.min: Det påfølgende frisparket slås inn i feltet, men Chamberlain har ingen problemer med å plukke headingen som kommer.

56.min: Buchtmann kommer ned til dødlinja, og legger inn fra høyre. Keeper gjør en meget god redning nede ved stolperoten på Ngoos heading, og får slått ballen til corner.

58.min: Yussuf avslutter høyt over fra en posisjon inne i feltet for hjemmelaget.

61.min: Jack Robinson må ha behandling etter å ha fått problemer med venstre øye. Robinson må inn i garderoben for å få bukt med problemet, og Liverpool spiller med ti mann.

62.min: Spissen James Ellison kommer inn for Jack Robinson. Christopher Buchtmann tar over som venstreback. Ellison tar over som høyreflanke for Bucthmann.

65.min: Etter litt frem og tilbake inne i feltet, smeller hjemmelagets Milne til fra drøye 16 meter, og ballen smeller i venstre stolperot og ut. Der var vertene uhyre nær redusering. Leicesters tredje forsøk som treffer treverket i kveld.

67.min: 1-4 ADI YUSSUF. Leicester får legge inn fra høyre, og på fremste stolpe stuper Yussuf ballen i mål.

68.min: Kjemperedning av Deale Chamberlain, når navnebror Elliot hos Leicester kommer mutters alene med ham. Liverpool kan takke utmerket keeperspill for at hjemmelaget ikke er inne i kampen igjen.

69.min: Innbytter Ellison får se det gule kortet.

71.min: Matthew McGiveron må ha behandling på en skade. Liverpool venter således med å bytte inn Krisztian Adorjan.

71.min: Leicester gjør et bytte. Kevin Knight inn for George Taft.

73.min: McGiveron må gi seg, og inn kommer Stephen Sama.

77.min: Innbytter Norburn får et billig frispark ute ved sidelinja, ikke langt fra Liverpools straffefelt. Innsvingeren går over alt og alle.

78.min: Krisztian Adorjan kommer inn for en sliten Lauri Dalla Valle. Finnen har tross alt ikke spilt kamp siden august.

80.min: Chamberlain bokser ballen rett til en motspiller etter svakt forsvarsspill av Wisdom. Heldigvis avblåses Leicester for hands.

83.min: James Ellison med et raid på høyreflanken, slår et godt innlegg til Tom Ince. Sistnevnte bryster ballen ned, men blir taklet når han skal smelle til på volley. Ince blir liggende nede med krampe etter situasjonen, men kommer seg etterhvert på beina igjen.

85.min: Ngoo kommer seg til dødlinja på fantastisk vis, og slår 45 grader ut til en umarkert Krisztian Adorjan bare 4-5 meter fra mål. Ungareren sender ballen høyt over mål på panikkartet vis. Enorm sjanse til å punktere kampen for de røde.

87.min: 1-5 MICHAEL NGOO. Lange, hengslete Michael Ngoo får sin fortjente scoring, når han spiller vegg med innbytter Adorjan og tråkler seg inn i feltet og setter ballen i mål fra kloss hold.

89.min: Ellis Terrot kommer inn for Liam Moore for vertene.

90.min: Tre minutter er lagt til.

93.min: En Leicester-spiller ligger nede med krampe etter en tøff Liverpool-takling.

Liverpool er videre til 5.runde i FA Youth Cup, etter å ha utklasset Leicester 5-1 på Walkers Stadium. I neste runde møter de røde enten Hartlepool eller Watford på Anfield. Morgendagens kamp i Hartlepool er utsatt grunnet baneforholdene, og man forsøker på nytt den 19.januar. Etter pause kontrollerte de røde begivenhetene på Walkers Stadium helt frem til Leceister reduserte til 1-4. Da satte nervene inn, og vertene var nær ved å redusere på ny like etterpå. En superredning fra Deale Chamberlain hindret imidlertid navnebror Elliot hos Leicester. Dermed klarte Liverpool å ri av stormen, og i kampens sluttfase var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Micheal Ngoo og Lauri Dalla Valle var de toneangivende spillerne på Liverpool i kveld, og Ngoo fikk det målet han fortjente helt på tampen av kampen.