Fant ingen Abramovich

Martin Broughton fant aldri noen Roman Abramovich eller Sheikh Mansour til Liverpool. Styreformannen innrømmer nå at han til å begynne med var på leting etter en slik «sugar daddy».

Martin Broughton uttalte til skysports.com i går at han aldri var på utkikk etter noen Roman Abramovich eller Sheikh Mansour-kopi til Liverpool. Overfor ESPN Soccernet innrømmer han likevel at det var akkurat denne type eier han søkte etter til å begynne med.

- Vi søkte over hele verden etter en eier som de i Chelsea og Manchester City. Med Liverpools tradisjoner, arv, historie og globale varemerke, må jeg innrømme at jeg trodde det skulle være mulig å finne en slik, siteres Liverpools styreformann.

- Vi hadde håpet å finne noen som ønsket et slikt «trofé» som Liverpool er, men etter å ha søkt over hele verden uten å finne en, er min konklusjon at det ikke er flere av denne typen der ute.

- Det er selvsagt skuffende at til og med et navn som Liverpool ikke klarte å tiltrekke seg en slik en, og da kan jeg ikke tenke meg at noen andre klubber klarer det heller.

- Alle er klar over at det er flere Premier League-klubber som er til salgs, men Liverpool er annerledes. I det minste burde klubben være annerledes. Liverpool er et globalt merkenavn, i motsetning til flere andre klubber, og på grunn av dette burde klubben ha appellert til såkalte «sugar daddys».

- Men sanneheten er at det finnes bare en Roman Abramovich, og det finnes bare en Sheikh Mansour. Vi klarte ikke å finne noen tilsvarende.

- Med Liverpool følger det en forpliktelse til å bruke rundt £300M på et nytt stadion, i tillegg til at det følger en gjeld på £350M som skal slettes. Liverpool kom med dårlige tall, mens Abramovich betalte svært lite for å få kontroll over Chelsea.

- Uansett om vi søkte i det vide og det brede, så var det ingenting som tydet på at en «sugar daddy» ville kjøpe Liverpool.

- Kanskje vil det være til vår fordel, når reglene om finansielt fair play trer i kraft. Da vil vi ha de ideelle eierne. Eiere som forstår de kommersielle realitetene ved å drive en sportsklubb, og hvordan de skal investere i laget for å produsere et vinnerlag.

- Realitetene vil innhente fotballen, og det er viktig at supporterne forstår dette aspektet. Sett bort i fra Manchester City, hvor mange store overgangssaker var det i sommer? Ikke mange. Realitetene er i ferd med å synke inn i fotballen.