Ferguson avskriver Liverpool

Manageren til Man U antyder at de røde allerede har nådd sin topp under Benitez. Statistikken taler både for og i mot Liverpool før hatoppgjør. Fernando Torres fyller 26 år i dag.

- Noen ganger kan du nå toppen med et spesielt lag og det er vanskelig å gjøre det igjen, sier Alex Ferguson før morgendagens kamp mellom rivalene i nordvest, men en klar hentydning om at Rafael Benitez allerede har prestert sitt maksimale med Liverpool.

- Alle forventet at Liverpool skulle gjøre det bedre. Deres utfordring, sammen med flere andre, er nå å ta fjerdeplassen, som synes å være en liga for seg selv.

Liverpool og Benitez kan på sin side vise til at Liverpool har vunnet de tre siste kampene mot United, i kamper hvor Nemanja Vidic ved hvert eneste tilfelle har fått se det røde kortet. Skulle man oppnå en fjerde triumf på rad vil det være bare andre gangen etter at Premier League startet at noen har greid å slå Man U fire ganger i strekk, siden man vil tangere hva Liverpool under Gérard Houllier presterte i 2000-2002.

Det er likevel ingen tvil om at hjemmelaget og Wayne Rooney er laget som er i form. Rooney har denne sesongens scoret 25 ligamål, men han har tidligere bare nettet en gang på 14 kamper mot Liverpool.

MU har scoret 26 mål på sine sju siste kamper på Old Trafford, og det er 699 minutter siden Gabriel Agbonlahor sist scoret mot dem foran egne fans, 12.12.09.

Ligalederen pleier å gå forsiktig ut og kun seks mål er blitt scoret under de første 20 minuttene av deres 30 ligakamper denne sesongen, hvorav fire av de 70 som MU har nettet totalt.

Hos Liverpool har Fernando Torres scoret fire mål denne uka, to hver mot Portsmouth og Lille. Fernando fyller 26 år i dag - vi gratulerer!

De røde har ikke vunnet borte på sine fem siste kamper i ligaen, og har tapt to av de tre siste. De har heller ikke scoret under de fire siste bortekampene i Premier League.

Dommer i kampen som blåses i gang kl 14.30 er Howard Webb.