Forføyning mot Hicks og Gillett

Royal Bank of Scotland har sikret en midlertidig rettslig forføyning mot Liverpools eiere Tom Hicks og George Gillett. Den forhindrer amerikanerne å sparke den uavhengige formannen Martin Broughton eller andre styremedlemmer før tirsdagens rettssak. Foreløpig ikke administrasjon.

Royal Bank of Scotland hevder overfor High Court at Tom Hicks og George Gillett har brutt tilsagnene ved at de forsøkte å erstatte Christian Purslow og kommersiell direktør Ian Ayre i styret i forrige uke. Utfallet av saken kan avgjøre Liverpools fremtid etter at klubbens styre bestemte å selge klubben for £300M til New England Sports Ventures mot viljen til Tom Hciks og George Gillett.

Royal Bank of Scotland har nå kommet med en pressemelding:

RBS mottok som långiver til selskaper i Kop-gruppen ulike kontraktsmessige vilkår fra herr Hicks og herr Gillett i forhold til de avtaler som herr Hicks og herr Gillett kom til enighet skulle gjelde for Kop-gruppens selskaper med virkning fra april 2010.

De tilsagnene sørget for oppnevnelsen av herr Broughton som formann i styret og til utnevnelsen av daglig leder og kommersiell direktør i LFC til styret i Kop. Som kjent gikk herr Hicks og herr Gillett inn for å gjøre endringer i disse ordningene 4. oktober. Dette var et brudd på de kontraktsmessige tilsagnene.

I lys av de påståtte misligholdelsene har RBS søkt og innhentet fredag 8. oktober en midlertidig forføyning mot herr Hicks og herr Gillett inntil ytterligere rettsmøte er planlagt [for tirsdag]. Blant annet forhindrer den midlertidige forføyningen at herr Hicks og herr Gillett tar noen steg for å fjerne eller erstatte herr Broughton fra stillingen som formann i Kop-selskapene eller iverksetter andre tiltak for å utnevne eller fjerne styremedlemmer fra styret i Kop-selskapene.

Saken i morgen er en videreføring av fredagens sak, og gjelder bare kontraktsbrudd. Denne saken representerer ikke steg mot å forbedre sikkerhet eller ansette en administrator.

Vi kan ikke på dette stadiet gi noe bestemt tidspunkt for vedtak i denne saken.