Fornøyd med sommerhandelen

Roy Hodgson sier seg fornøyd med sommerhandelen, og mener nyervervelsene Raul Meireles og Paul Konchesky vil være tilvekster av kvalitet. Stallen er fortsatt for stor.

Roy Hodgson er tilfreds med spillerne han har til rådighet i troppen, og påpeker at det var viktig å handle raskt for å erstatte Javier Mascherano.
- Det var viktig å signere en midtbanespiller av kvalitet da vi mistet Javier, sier Hodgson til Liverpoolfctv.

- Vi var halvveis forberedt på hans avgang ved at vi signerte Christian Poulsen da han ble tilgjengelig, men det var viktig for oss å forbli sterke på det området.

- Vi lånte ut Alberto Aquilani, og derfor er vi glade for at vi var i stand til å hente Meireles. Han har erfaring fra Champions League, landslagsfotball og har hatt suksess med Porto. Han er en all-round midtbanespiller som er i stand spille i alle de tre sentrale midtbaneposisjonene.

- Han har en bakgrunn som vi har sett på, fulgt og studert. Jeg fulgte ham i min forrige klubb, så det var godt at vi kunne gjøre handelen raskt da jeg hørte at han kunne være tilgjengelig.

- Han har spilt mye internasjonal fotball slik at det å tilpasse seg engelsk fotball ikke vil være et stort problem. Våre folk er fornuftige mennesker og innser at det vil ta litt tid etter å ha spilt hele karrieren i Portugal. Vi har den tiden. Han vil tilpasse seg, men vi får vente og se om det er fra første stund.

En spiller som ikke trenger tid til å tilpasse seg livet i Barclays Premier League er Paul Konchesky, som kom fra Fulham på overgangsvinduets siste dag.
- Det var vanskelig fordi Fulham var ivrige etter å beholde ham, og de var imot å la ham gå. Vi var heldige at han var inne i sitt siste år av kontrakten. Han gjorde det klart at hvis de ikke lot ham gå, ville han ikke signere ny kontrakt. Det var nyttig for oss, fordi ellers ville det ha blitt veldig vanskelig å få ham.

- Det er ikke mange venstrebacker av kvalitet rundt om i verden, og ikke i England,  så å finne en engelsk spiller som kan gå rett inn på laget uten tilpasningsproblemer er en stor fordel.

- Han er en spiller jeg kjenner, en spiller jeg har jobbet med. Han vet hvordan vi prøver å spille og hva vi prøver å gjøre. Det er enda en liten fordel, men den viktigste grunnen til å hente ham hit er fordi vi synes han er en god spiller, og han er den rette mannen for jobben.

Det ble en hektisk tranferdeadlineday for Liverpool. Flere spillere forlot klubben, enten permanent eller på lån
- Vi skal være glade. Mye hardt arbeid ble lagt ned, og du må nevne Christian Purslow og Eduardo Macia, som begge jobbet veldig hardt i løpet av overgangsvinduet for å få til avtaler jeg ønsket, men også å gjøre avtaler for mange spillere som forlot klubben.

- Vi var utrolig overbefolket da jeg kom til klubben, og sannheten er at det er vi fortsatt. Det var bare en stor jobb å sørge for at noen av spillerne som aldri figurerer på førstelaget fikk dra videre og at vi begrenset troppen til spillere som enten er i søkelyset for førstelagsfotball eller har en lys fremtid og fremdeles er opptatt av å spille akademi- og reservelagsfotball.

- Vi ønsker ikke den mellomste gruppen som er for gamle for reservelagsfotball og ikke tjener til noen hensikt, fordi de aldri figurerer.