Forumtur med protester og masse mål

LFCSCSB arrangerte Kopforum-tur i forbindelse med Blackpool-kampen. Den syvende forumturen i rekken ble preget av et pinlig 1-2 nederlag mot nykommeren, sterke demonstrasjoner mot eierne og masse mål i kamp nummer to på turen.

De kom fra Kirkenes, Bergen, Stavanger, Levanger, Gjøvik og Lyngdal, de åtte forumskribentene som deltok i vår tur til Blackpool-kampen. I løpet av en langhelg på Mersyeside møtte de likesinnede og fikk nye supportervenner for livet.

Første samling var en felles middag på den spanske tapasrestauranten La Vina i North John Street fredag kveld, med påfølgende besøk på den irske puben Flanagans Apple i Mathew Street. En perfect ice-breaker. Siden gikk det bare slag i slag.

Liverpool skulle som kjent ikke i ilden før søndag ettermiddag. Halvparten av gruppen valgte å tilbringe lørdagen i Liverpool, med omvisning på stadion og shopping som hovedpunkter på programmet. Den andre halvparten valgte fotball i lavere divisjoner. Privatsjåfør var hyret, og turen gikk med bil de drøye to timene til Chesterfield i Derbyshire, der Chesterfield v Crewe Alexandra på flunkende nye b2net stadium stod på programmet.

Og hvilken kamp det ble! Crewe tok ledelsen allerede etter fire minutter, og bortelaget ledet 3-0 etter tretten minutter. Midtveis i første omgang stod det 1-4, noe som også ble pauseresultatet. I andre omgang snudde vertene kampene fullstendig, og startet opphentingen. Det hele endte til slutt 5-5, inkludert et par mål i sluttminuttene. Det hører også med til historien at vertene hadde to skudd i tverrliggeren, og antagelig også ble snytt for et par straffespark.

Vel hjemme i Liverpool igjen, samlet hele gruppen seg for en bedre middag på den italienske restauranten Zeligs i Liverpool One. Og som det seg hør og bør, gikk ingen til sengs før man hadde testet hva byens uteliv har å by på.

Søndag morgen våknet man til gråvær og regn, og dessverre viste Liverpools spill på Anfield seg også å være grått og trist, trass god stemning på The Park i timene før kampstart. Etter kampslutt deltok samtlige i protesten mot eierne inne på stadion, før man noe slukøret satte kursen ned til sentrum igjen. Der ble en fin helg (sett bort fra Liverpool-kampen og resultatet) avrundet med middag, hvor man konkluderte at dette ga mersmak selv om de 11 ute på gressmatta ikke innfridde forventningene.