Gerrard deler æren med lagkameratene

Innbytter Steven Gerrard ble den store helten med sitt hat-trick i 3-1 seieren over Napoli. Scouseren ønsker imidlertid å dele æren med sine lagkamerater. Napoli-trener Walter Mazzarri mener at hjemmedømming snudde kampen.

- Alle kamper er som å gå ut på slagmarken for øyeblikket. Det startet i Napoli, med en god defensiv forestilling, og vi har bygget videre på det med to strake seire i ligaen, og nå kom vi altså fra underlege og vant, uttalte Steven Gerrard til pressen etter kampslutt.

- Men vi er fortsatt et godt stykke unna der vi ønsker å være, og vi vet vi kan spille bedre enn dette. Det er en byggeprosess med en ny manager. Det er mange nye fjes på laget, og nye ideer. Det vil ta tid, men vi nærmer oss der vi ønsker å være, la han til.

Om 1-0 scoringen hadde Gerrard følgende å si:

- Når du havner i en slik posisjon mot en gigant av en målvakt, må du bare gå inn i situasjonen og håpe på det beste. Det var ingen klasse over det målet i det hele tatt, kun oppofrelse og vilje. Jeg tror keeperen trakk seg litt.

Roy Hodgson hadde helst sett at hans kaptein fikk hvile i går kveld, men manageren følte seg tvunget til å kaste innpå sitt beste kort da annen omgang startet.

- Manageren fortalte meg at han i en ideell verden ville ha latt meg bli sittende på benken for å få hvile. Men når vi ble liggende under, spurte han meg om jeg kunne gå ut der og hjelpe laget tilbake i kampen. Jeg synes alle spilte fantastisk bra i annen omgang. Alle spillerne var med på å dra lasset. Jeg vil nok få overskriftene nå, men denne seieren handlet ikke bare om meg, sa Gerrard.

Etter at Steaua Bucuresti vant 3-1 over Utrecht i går kveld, trenger nå Liverpool kun ett poeng fra bortekampen mot Steaua for å avansere til cupspillet i Europa League allerede før siste kampdag i gruppespillet.

Napoli-trener Walter Mazzarri mener at den franske dommeren Fredy Fautrel må ta på seg mye av ansvaret for at hans lag tapte 3-1 på Anfield.

- Det ble mer og mer tydelig i annen omgang at dommeren med glede blåste frispark for dem, mens vi fikk svært få avgjørelser med oss. Det forandret kampen. Dømmingen var ikke fair, sa han.

- Men vi kan ikke bare skylde på dommeren. Vi var også naive, noe jeg tilskriver vår manglende rutine. Den første scoringen var nesten som et selvmål å regne. Vi hadde full kontroll helt til de utlignet. Vi ga bort den scoringen, og det forandret stemningen inne på stadion. Vi slapp inn billige mål.