Gerrard er nøkkelen til suksess

Benítez tror at en Gerrard i form kan lede Liverpool til å oppnå målsettingene denne sesongen. Kapteinen skal brukes der han trengs. Handler om å benytte de rette spillerne i det rette systemet.

Steven Gerrard spilte en god kamp og var en inspirasjon for lagkameratene i 3-0-seieren mot Sunderland. Kapteinen har selv innrømmet at han har slitt med formen denne sesongen, men Rafael Benítez mener at 30-åringen nå er i slag til å lede de røde til en topp fire-plassering og suksess i Europa League.
- Vi hadde en samtale på mandag, etter Manchester United-kampen. Vi snakket om hvordan vi skulle gripe an de kommende kampene, fortalte Rafael Benítez til pressen tidligere i dag.

- Det var en veldig god samtale. Jeg tror vi kunne se forskjellen etterpå, i kampen mot Sunderland. Vi gikk i angrep og scoret mål.

- Kapteinen er alltid en nøkkelspiller, og Steven er sentral for oss. Når han blir med fremover og jobber hardt, så følger alle etter. Når viktige spillere kjemper på, så sier alle andre: "Kom igjen, la oss følge etter". Han er kapteinen som tar flagget med fremover. Det er lettere når alle andre er med ham.

- Dere kan se med Steven, Fernando Torres, Daniel Agger, Javier Mascherano, Pepe Reina og Jamie Carragher at vi har betydelige spillere som presser på og spiller bra. De andre må følge etter.

Gerrard spilte sentralt på midtbanen mot Sudnerland på søndag, men Benítez påpeker at han fortsatt vil bruke 30-åringen i ulike posisjoner på grunn av spillerens anvendelighet.
- Jeg sa i forrige uke at han kan spille sentralt, på venstre eller på høyre på midtbanen. Han kan spille i hver posisjon fordi han vet hva han skal gjøre, fortsetter Benítez.

- Vi har trent på ulike systemer med ulike spillere. For meg avhenger det av å bruke de riktige spillere i det riktige systemet i de riktige kampene. Mot Sunderland spilte han i midten. Dere kunne se at vi angrep og scoret mål.

- I fjor, med samme system, var vi ganske offensive. I år har vi scoret mange mål, spesielt på Anfield, med samme system.

- Det har vært Lucas-Mascherano, Lucas-Aquilani, Lucas-Gerrard, Mascherano-Aquilani. Vi kan trikse og mikse. Det gir oss flere alternativer.