Gerrard klar for å lede England

Steven Gerrard synes det er trist å miste Rio Ferdinand, men gleder seg til å lede England i fotball-VM. Capello sier kapteinen klarer å konsentrere seg, til tross for situasjonen i LFC. Lampard tror på Steven som kaptein.

Steven Gerrard kommer til å være Englands kaptein i fotball-VM i Sør-Afrika, etter at Rio Ferdinand pådro seg en kneskade og mister mesterskapet. Scouseren synes det er trist å miste Rio Ferdinand.

- Først og fremst må vi håpe at Rio blir tilgjengelig for oss, for han er en så viktig spiller. Alle i troppen ønsker at Rio skal være frisk og tilgjengelig, så han kan lede oss i fotball-VM. Men jeg vil være klar dersom jeg blir bedt om å lede laget. Jeg har fremdeles ambisjoner og har lyst til å oppnå store ting. VM er det største for alle spillere, sier kapteinen til Liverpoolfc.tv.

- Det har slått meg at det kan være mitt siste VM. Jeg er 30 nå, så jeg er ingen unggutt. Jeg må tenke at denne turneringen er min siste, så jeg må ofre alt.

Capello har fått spørsmål om Gerrard blir påvirket av alt oppstyret rundt managerjobben på Anfield. Englandsjefen sier at Steven klarer konsentrere seg om mesterskapet til tross for alt rotet på Merseyside.

- Stevie er ok. Han har med seg telefonen, og media er her nede. Jeg vet at Liverpool har byttet ut sin manager, men jeg tror ikke det vil forstyrre han. Vi fokuserer på fotball-VM, og ikke klubbproblemer. Vi er fokusert på trening hver dag, og det er det.

Capello åpnet likevel døren på gløtt for at Kenny Dalglish kunne reise ned til troppen for å holde samtaler med kaptein Steven Gerrard og visekaptein Jamie Carragher rundt situasjonen.

- Vi må bestemme dette, og hva som skjer. Først må Dalglish spørre meg, og etter det vil jeg prate med spillerne, sier Capello til Liverpoolfc.tv.

Lampard har troen på Stevie
Frank Lampard er nå oppgradert som visekaptein, etter at Rio Ferdinand ikke ble spilleklar til turneringen. Han har stor tro på at Steven Gerrard vil bli en god landslagskaptein.

- Jeg tror han kommer til å gjøre den jobben han gjør for Liverpool, og det har han gjort fantastisk i årevis. Kapteinsbindet for England er en stor ting for den som bærer det, og jeg tror Steven oppfører seg slik på banen at alle respekterer han. Han er en inspirerende spiller, og en spiller å se opp til. Jeg synes det er det kapteinsrollen handler om, sier Chelsea-spilleren til SkySports.