Gerrard klar for Tyskland

Steven Gerrard ledet i går England videre fra gruppe C, og nå venter en gammel rival i 8.delsfinalen. Landslagskapteinen sier at hans lagkamerater er klar, og gleder seg til møtet med Tyskland.

England har ikke imponert så langt i fotball-VM, men tok seg videre fra gruppespillet med sin 1-0 seier mot Slovenia i går. Steven Gerrard var nok en gang av banens beste spillere, og det er ingen tvil om at landslagskapteinen er i form. Steven Gerrard har gode minner fra tidligere møter med rivalene. I 2000 fikk han noen minutter som innbytter da England slo tyskerne 1-0 i Euro 2000, mens man året etter knuste de hele 5-1 i kvalifiseringen til VM 2002 på Olympastadion i München. I den kampen scoret Gerrard, og de daværende Liverpool-spissene Michael Owen og Emile Heskey målene for England.

DEBATT: Fotball-VM

Med unntak av åpningskampen mot Australia, har heller ikke Tyskland hatt noe stort mesterskap så langt. Nå gleder Steven Gerrard og resten av England seg til kampen på søndag kl 16.00.

- Det sier seg selv at guttene virkelig ser frem til kampen mot Tyskland. Vi har sett dem i turneringen, og de har et veldig godt lag, men jeg er sikker på at de vil si det samme om oss. Det kommer til å bli en tøff kamp for begge lag. Alle kampene så langt har vært harde, og vi vet at jo lenger vi går i turneringen, jo vanskeligere blir kampene, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Vi er glade for å ha kommet oss til utslagsrundene, og har klart vårt første mål i turneringen. Vi fortjente det etter seieren mot Slovenia. Nå må vi bli mer stabile. Jeg har sagt det tidligere, men jeg ønsker å bli i turneringen helt til siste slutt. Vi ser alle veldig frem til søndag.

Steven Gerrard var nær scoring i går, men en flott redning fra målvakt Samir Handanovic stoppet det godt plasserte skuddet. England burde helt klart ha scoret flere mål, og hadde også målsjansene til å klare det.

- Når du må vinne en kamp og ikke klarer å punktere kampen blir du litt nervøs mot slutten, men vi fortjente virkelig å gå videre. Jeg synes alle som startet kampen og alle innbytterne spilte fantastisk. Vi må bli stabile i sluttspillet. Dersom vi spille slik som vi gjorde, hører på hva manageren sier og leverer det han ber om, så har vi kvalitetene som skal til for å vinne kamper. Alt kan skje. Humøren og innstillingen i garderoben var 100% bedre. Dersom vi klarer å spille opp mot vårt potensiale vil vi gi hvem som helst en kamp, avslutter Gerrard.