Gerrard kritiserer Webb

Steven Gerrard insisterer på at Liverpool skulle hatt straffe i sluttsekundene på Emirates i går kveld, og mener at dommer Howard Webb snøt de røde for det ene poenget.

Liverpool-kapteinen var regelrett forbannet på dommer Webb etter kampslutt, fordi pipeblåseren ikke ga de røde straffespark da Cesc Fabregas stoppet et frispark som hadde retning nettmaskene med hånden. Fabregas har i ettertid innrømmet handsen.

- Det var straffespark. Da vi satte opp mur på et frispark i første omgang, sa dommeren til oss at dersom noen løftet hendene over midjen og ballen traff armen, ville han dømme straffespark. Av en eller annen sinnssyk grunn dømte han ikke på denne handsen. Til meg hevdet han at han ikke så den. Det er utrolig dersom en dommer ikke kan se en spiller løfte hånden i muren, raser Gerrard til Liverpool Echo.

- Han sa til Liverpool-muren at ingen må løfte hendene. Da burde vel de samme reglene gjelde for Arsenal?

- I løpet av en sesong går noen avgjørelser i mot deg, mens de andre ganger går med deg. Men noe så åpenbart som dette, når en dommer med fritt utsyn står og ser på muren, da forventer du at han dømmer. Spesielt Howard Webb.

- Jeg vil hevde at han er en av de beste dommerne i ligaen, og derfor er jeg så overrasket over at han ikke så dette. Dersom vi hadde fått straffespark, og hadde scoret på det, ville vi ha fått 1-1 og kunne ha fortsatt jakten på Arsenal på tredjeplass. Nå tok Arsenal tre poeng, og det gjør det noe vanskeligere for oss.

- Arsenal har kvalitetsspillere som Arshavin og Fabregas, som kan åpne om alle forsvar i verden. Men de skapte ikke mange sjanser mot oss. Vi gjorde en feil i forsvar, og de scoret på den sjansen.

- Jeg syntes vi fortjente ett poeng. Vi la ned en stor innsats, men av og til skjer det at du ikke får betalt for det likevel. Spillerne var veldig skuffet i garderboen etter kampen. Vi må ta med oss det positive fra kampen. Mange lag reiser til Emirates, blir utspilt og slått grundig, mens vi reiser hjem og føler oss snytt.

Liverpool har spillefri til helgen, ettersom de er ute av FA-cupen. Neste ligakamp er borte mot Manchester City, søndag om halvannen uke. Det blir en utrolig viktig kamp med tanke på jakten på en plass i neste års Champions League. City har to kamper mindre spilt enn Liverpool, og er oppe på samme poengsum. Således blir dette for en sekspoengskamp å regne.

- Det er ingenting vi kan gjøre med Arsenal-resultatet nå. Vi får reflektere over kampen, og være skuffet, men vi har en veldig viktig kamp mot Manchester City i neste uke å fokusere på. Spiller vi som mot Arsenal, tror jeg vi vil slå dem.

- Spiller vi opp mot vårt beste, kan vi slå hvem det skal være. Vi ligger hvor vi ligger på tabellen fordi vi har vært ustabile tidligere i sesongen. Klarer vi å vise samme stabilitet utover vinteren som vi har gjort i de foregående sju kampene, vil vi kjempe oss med i Champions League, avslutter Gerrard.