Gerrard på benken mot Japan

Bursdagsbarnet Steven Gerrard sitter på benken fra start i dagens oppkjøringskamp mot Japan. Fabio Capello sier at Steven er klar og at han sannsynligvis vil spille andre omgang.

Fabio Capello sier at det ikke er noen grunn til bekymring når det gjelder Steven Gerrards skade i leggen. Etter siste kamp mot Mexico har det vært visse bekymringer for hvor klar Steven Gerrard ville bli til VM-starten mot USA 12. juni.

Englands italienske landslagssjef beroliger alle englandfans med at han ikke bekymret for midtbanespilleren sin.

- Han er klar. Steven var sliten etter kampen mot Mexico og vil ikke spille første omgang mot Japan, men sannsynligvis den andre. Jeg kjenner Steven veldig godt og vil bare se mer av de andre aktuelle spillerne, sier Capello til BBC Sport.

.Bare Glen Johnson av de tre Liverpool-spillerne i troppen er funnet verdig en plass i startelleveren mot Japan. Kampen om keeperplassen er knallhard mellom Joe Hart, Robert Green og David James, og i dag er det den tidligere Liverpool-keeperen som får sjansen til å styrke sine aksjer om en plass. Johnson spiller i fireren bak sammen med Rio Ferdinand, John Terry og Ashley Cole, mens Frank Lampard, Theo Walcott, Tom Huddlestone og Aaron Lennon spiller på midten. Sammen med Wayne Rooney i dag er det Darren Bent som får sjansen.

På direkte spørsmål om startelleveren mot Japan er den samme som starter mot USA om knappe to uker, svarte Capello.

- Nei, absolutt ikke.

Gerrard sitter på benken sammen med Joe Cole, Stephen Warnock, Matthew Upson, Michael Dawson, Shaun Wright-Phillips, Emile Heskey og Scott Parker.

- Jeg er veldig glad for at jeg nå rår over en skadefri tropp foran VM, sier Capello som på tirsdag offentliggjør sin endelige tropp på 23 spillere som reiser til Sør-Afrika. Om Jamie Carragher er en av sju som må dra hjem og følge VM fra sofaen er fortsatt et åpent spørsmål.