Gerrard vil avslutte sesongen sterkt

Steven Gerrard sier at planen er å avslutte sesongen sterkt, både for seg selv og laget. Triumf i Europaligaen og en topp fire-plassering er målsettingene.

2009/10 har så langt vært en skuffelse for Liverpool og Steven Gerrard. Nå håper lagkapteinen på en sterk avslutning av sesongen.

- Til tider har det vært vanskelig for meg personlig, uttaler Gerrard til Liverpool Echo.

- Jeg har fått skader på dårlige tidspunkt. Når jeg har kommet tilbake fra skader, har jeg ikke kommet i form direkte. Jeg har måttet jobbe hardt for formen de seneste fem, seks kampene.

- Men det er tegn til at den er på vei tilbake. Selv de beste spillerne i verden trenger selvtillit.

- Noen ganger, når den ikke er det, må du fortsette å jobbe hardt og bygge den opp sakte. Det hva jeg har gjort.

- Jeg håper selvsagt det er mye å se frem til. Planen er å avslutte sesongen sterkt, både for meg selv og laget.

- Europaligaen er veldig viktig ettersom vi er ute av alt annet. Dette er vår siste sjanse til sølvtøy, og vi må gi alt vårt.

- Vi ønsker å gi maksimalt med innsats for å belønne fansen med et trofé. Alle vet at nøkkelen for denne klubben er å ende blant de fire beste. Det er avgjørende.

Kampen om en topp fire-plassering er jevnere enn på svært lenge. Tottenham, Manchester City, Aston Villa ønsker også svært gjerne den 4.plassen.

- Det kommer til å bli vanskelig. Villa, Tottenham og Manchester City vil kjempe hele veien. Everton viser også flott form. Vi må ha hodet nede og beholde alle skadefire, men vi har alle tro på at vi kan ta fjerdeplassen.

- Å få Fernando og Yossi (Benayoun) tilbake er stort. De er store spillere, spesielt fremover på banen. Yossi skapte målet mitt mot Unirea. Vi trenger de spillerne på banen til å angripe og være kreative. Vi må være realistiske.

- Vi vet at sesongen frem til nå har vært veldig frustrerende. I en ideell situasjon ville vi fortsatt vært med i Champions League og tittelkampen. Det er nå passert, så vi må revurdere og ha andre målsettinger.

- Målet nå er å prøve å vinne Europa League og ta fjerdeplassen. Det ville blitt en litt fin måte å avslutte en skuffende sesong på.

Gerrard hadde ikke scoret siden 2-0-seieren mot Wolves 2.juedag da han nettet mot Unirea.
- Scoringer har aldri, aldri bekymret meg. Det handler alltid om å spille godt, mine prestasjoner og min form. Jeg kan føle at formen min er på vei tilbake.

- Jeg er fortsatt ikke på mitt beste, men jeg er nærmere. Scoringer er alltid en bonus. Folk vil ikke dømme meg på etter et mål fordi jeg er ikke en utpreget spiss. Jeg er en offensiv midtbanespiller, og jeg liker å score. Forhåpentligvis vil så være tilfellet nå.