Håper på budkrig

Et konkret bud på å investere i Liverpool FC gir forsiktig optimisme på Anfield, og man håper nå at flere potensielle investorer enn Rhone Group vil komme fram.

I dagens Liverpool Echo hevder man at LFC tidlig på lørdag fikk et konkret bud fra Rhone Group om en aksjeutvidelse verdt om lag £110M. Dette vil sørge for at de nye investetorene vil sitte igjen med 40% av aksjene etter en aksjeutvidelse, mens Tom Hicks og George Gillett vil få redusert sine andeler til 30% hver.

Dette vil igjen redusere den nåværende gjelden på £237M i en slik grad at årlige renteutgifter vil falle fra mer enn £30M til om lag £15M.

Echo skriver at dette er det første håndfaste tilbudet som Liverpool har fått etter at Royal Bank of Scotland gjennom refinansiering med Hicks og Gillett krevde at gjelden skulle reduseres med minst £100M. Man håper nå i LFC at dette vil sørge for at andre potensielle investorer kommer fram og legger sine kort på bordet.

Tom Hicks skal ha sendt ut signaler om at tilbudet fra Rhone Group er for lavt og vil bli avslått. Royal Bank of Scotland krever imidlertid at gjelden reduseres innen juli, og Liverpools amerikanske eiere er under press til å finne en løsning på gjeldsproblemet som er i ferd med å kvele Liverpool Football Club. Hicks og Gillett vil nå måtte vurdere å akseptere et tilbud fra Rhone Group, eller se om daglig leder Christian Purslow greier å finne et alternativ.

Tom Hicks og George Gillett er i en slik posisjon at en avgjørelse hviler helt i deres hender.

Ifølge Echo har representanter for Rhone Group allerede møtt Rafael Benitez. Manageren uttalte nylig at klubben var i en vanskelig økonomisk situasjon og at "han nok visste mer enn mange andre". Avisen sier videre at Liverpool FC inntil videre holder seg taus, men at de siste dagers utvikling blir sett på som oppmuntrende.

Aller helst håper nå klubben at dette vil fremprovosere en budkrig om å ta over kontrollen på Anfield.