Henger ikke med på pengegaloppen

Rafael Benitez slår fast at Liverpool sliter med å konkurrere med de andre storklubbene på transfermarkedet. Anfield-klubben er heller ikke i stand til å tilby like gode spillerlønninger.

For to sesonger siden utbetalte en klubb som Arsenal £10M mer i spillerlønninger i året enn Liverpool, mens Manchester United og Chelseas lønnsutgifter til spillerne lå henholdsvis £30M og £80M over det Anfield-klubben kunne skilte med. Disse differansene har bare økt siden den gang, og nå har også Manchester City passert Liverpool på dette området, mens Tottenham nærmer seg med stormskritt. Det opplyser Daily Telegraph.

Finansielt sakker med andre ord Liverpool akterut.

- Det er ikke enkelt å konkurrere med dem. Jeg har alltid sagt at vi må gjøre nesten alt perfekt. Gjør vi en feil i transfervinduet, vil det bare forverre situasjonen. Du ser andre lag med spillere som koster £15M eller £20M, og de spiller ikke for oss. Da er det vanskelig å være konkurransedyktige, uttaler Liverpool-manager Rafael Benitez til avisen.

Daily Telegraph trekker frem £17M-kjøpet av Alberto Aquilani som en transfer som Liverpool har mislykkes med. Manchester United har allerede signert den mexikanske spissen Javier Hernandez og Chris Smalling fra Fulham for totalt £19M foran neste sesong, og ingen av dem forventes å gå rett inn i førsteelleveren på Old Trafford.

- Noe slikt har ikke vi mulighet til å gjøre, slår Benitez fast.

- Manchester United har til og med en spiller kjøpt for £12M (Zoran Tosic) utlånt, legger han til.

- Vi forsøkte å konkurrere med dem på transfermarkedet i fjor, men vi visste det ville bli vanskelig. Vi har forsøkt å holde på våre beste spillere, og forlenge deres kontrakter. Vi har også forsøkt å hente inn noen flere spillere. Vi ønsker å beholde ryggraden i laget, og gjøre det samme som vi har gjort tidligere. Noen ganger må du som manager selge 2-3 spillere som ikke får spille så mange kamper, men du får ikke store penger for slike spillere.

- Det blir derfor viktig å utvikle spillere som kommer opp gjennom klubbens ungdomssatsing. Får du opp et par spillere for året, kan du kanskje selge en spiller i samme posisjon som ikke får spille så mye. Så det blir et tidsspørsmål.