Henvendelse på Deschamps

Marseille-president Jean-Claude Dassier uttaler at Liverpool har vært i kontakt med ham angående Didier Deschamps, men har svart at de røde nok ikke klarer å lokke treneren bort fra Stade Velodrome.

Spekulasjonene florerer om hvem som skal ta over managerjobben på Anfield etter at rafael benítez frolot klubben i begynnelsen av måneden. Roy Hodgson sies å være favoritten, men Marseilles president Jean-Claude Dassier hevder at det er Didier Deschamps Liverpool ønsker.

- Det er sant. Liverpools administrerende direktør, Christian Purslow, kontaktet meg torsdag morgen. Han snakker veldig bra fransk og er veldig høflig, forteller Marseille-president Dassier til L'Equipe.

-  Jeg hadde forventet at han skulle ringe fordi jeg hadde hørt om Liverpools interesse for Didier. Han spurte meg om jeg ville gi ham tillatelse til å møte Didier og (agent) Jean-Pierre Bernes. Jeg svarte at jeg aldri ville forby noen fra å møte hvem det måtte være.

- Jeg har også på vennlig vis indikert overfor ham at det ikke finnes den minste sjanse til rappe treneren vår. Selv i hans drømmer.

Dassier føler seg sikker på å beholde Deschamps selv om trenerens kontrakt utløper etter neste sesong.
- Vi har et tillitsfullt forhold til Didier, fortsetter Dassier.

- Jeg håper han forplikter seg til oss for enda et år. Jeg er ikke bekymret.

- Det er også sant at Didier er smigret over å se at en stor europeisk klubb er interessert i ham.

Deschamps blir regnet som en av Europas beste unge managere, og han hatt en imponerende start på karrieren etter at han tok over i Monaco i 2001.

Han ledet laget fra fyrstedømmet til triumf i Coupe de la Ligue bare to år etter at han ble manager for første gang. Den påfølgende sesongen førte han dem til Champions League.

Den tidligere franske landslagsspilleren, som har vunnet VM og VM som spiller, hjalp så Juventus til Serie B-tittelen i hans eneste sesong i Torino-klubben.

41-åringen tok over Marseille sist sesong og førte dem til den første Ligue 1-tittelen på 18 år.