Hicks får over $500M for Rangers

En gruppe som kaller seg Rangers Baseball Express skal ifølge ESPN i går kveld ha blitt enig med Tom Hicks om å kjøpe baseballklubben Texas Rangers for et beløp over $500M.

For denne summen får kjøperen tilslaget på laget, arenaen Rangers Ballpark og et større landområde omkring stadion. Overdragelsen blir ikke endelig før kreditorene til Hicks Sports Group og 75% av Major League Baseball-klubbene godkjenner avtalen. Det kan bli mars måned før så skjer.

- Vi er glade for at Tom Hicks har vært med på å forhandle langt over deadline for å få i havn denne avtalen, og takker for at han har vært villig til å overføre klubben fra Hicks-familien og til vår gruppe, sier advokaten Chuck Greenberg, som er hovedmannen bak Rangers Baseball Express.

- At han lar oss få tilslaget sier alt om hans hengivenhet til Texas Rangers, og at han ønsker å handle i de beste interesser for Rangers-fansen og lokalsamfunnet, legger Greenberg til.

- Vi har jobbet utrettelig sammen siden forrige måned for å komme til enighet. Dette er en kompleks forretningsavtale som posisjonerer Rangers positivt for fremtiden, uttaler Tom Hicks.

Hicks bestemte seg for å selge Texas Rangers allerede våren 2009, i et forsøk på å nedbetalte gjelden som Hicks Sports Group har opparbeidet seg. HSG misligholdt et lån på $525M relatert til Rangers og ishockeyklubben Dallas Starts i fjor. Hicks hevdet dette var med vilje, for å reforhandle lånene.

- HSG har for stor gjeld. Vi er i samme posisjon som mange andre foretak rundt om i verden. Vi må få ned gjelden, sa Hicks i desember.

Hicks kjøpte Rangers for $250M i 1998.