Hicks Jr returnerer til Anfield?

Tom Hicks planlegger å gjeninnsette sønnen Tom Hicks Jr i en ledende stilling på Anfield, for å holde et øye med den daglige driften av fotballklubben. Ingen ny eier i sikte.

The Guardian melder at Tom Hicks er i ferd med å sende sønnen Tom Hicks Jr tilbake i en posisjon i ledelsen i Liverpool FC. Et trekk som utvilsomt vil sette sinnene ytterligere i kok hos Liverpools supportere. Hicks Jr trakk seg som kjent fra sin stilling som styremedlem i januar, etter å ha høstet massiv kritikk for å ha skjelt ut en supporter i en e-mail utveksling som han avsluttet med «Blow me fuckface».

Hicks Sr jobber nå for å ta kontrollen over Liverpool FC alene, og håper å få i stand en refinansieringsavtale før fristen i oktober.

En representant for Hicks Sr vil ikke bekrefte noen detaljer overfor The Guardian, men avisen hevder at Hicks har vært i samtaler med GSO, en underavdeling av finansieringsinstitusjonen Blackstone. Et firma som spesialiserer seg på høyrisikolån.

Amerikanerne må tilbakebetale rundt £180M til Royal Bank of Scotland og £57M til Wells Fargo i oktober. The Guardian skriver at fristen er senere enn 6.oktober, som en rekke medier har nevnt som deadline.

Avisen melder at Martin Broughton har forsøkt å selge klubben, og at han håpet å få gjort dette innen utgangen av august. Men fortsatt skal det ikke være noen ny eier i sikte. Årsaken til dette skal være at de nåværende eierne rett og slett krever for høy pris.

Dersom Hicks får lånt friske midler fra GSO eller en annen lånegiver, vil gjelden til RBS og Wells Fargo bli nedbetalt, men betingelsene for de nye lånene vil være enda mindre gunstige for Liverpool FC. Derfor er det ventet at majoriteten av styret vil motsette seg dette. Det er ventet at Martin Broughton, Christian Purslow og Ian Ayre vil argumentere med at dette vil føre til at Liverpools finansielle situasjon blir ytterligere forverret, og at det således ikke er i klubbens beste interesser.

The Guardian mener at Hicks nå forsøker å få full kontroll over Liverpool FC før lånet til RBS må tilbakebetales, og hevder at det er usannsynlig at texaneren vil få i stand en låneavtale som er bedre for klubben enn den eksisterende.

Det vil være vanskelig for Martin Broughton å finne en ny eier så lenge Hicks og Gillett er i posisjn til å bestemme salgsprisen. Det store spørsmålet er således hva RBS vil foreta seg dersom gjelden ikke er nedbetalt den dagen oktober-fristen går ut. Banken har hele tiden understreket at den ikke ønsker å ta over kontrollen med Liverpool FC. Den kan således komme til å fornye lånene, men til enda strengere betingelser. Den kan også sette krav til at Hicks og Gillett selger til en bestemt pris.