Hillsborough Independent Panel fortsetter

Den nye regjeringen har gitt sin fulle støtte til arbeidet som gjøres av Hillsborough Independent Panel. Panelet skal fortsette arbeidet som planlagt.

Panelet ble etablert under den forrige Labour-regjeringen for å gå gjennom tidligere hemmeligstemplede dokumenter fra Hillsborough-tragedien der 96 Liverpool-fans omkom.

Det ble fryktet at arbeidet kunne bli nedprioritert som en del av den nye regjeringens planer om å redusere kostnader. Men innenriksminister Theresa May bekrefter at panelet får fortsette jobben som planlagt.

- Jeg ønsker å fastslå regjeringens støtte til arbeidet Hillsborough Independent Panel gjør under ledelse av pastor James Jones, biskop av Liverpool, uttaler Theresa May ifølge Liverpoolfc.tv.

- Det som skjedde på Hillsborough 15. april 1989 var en tragedie av nasjonal og internasjonal betydning. Regjeringen erkjenner at til tross for ulike undersøkelser av de forhold som har funnet sted i løpet av årene gjenstår det å løse viktige spørsmål. Med dette i tankene har Hillsborough Independent Panel blitt opprettet for å gjennomgå dokumentene relatert til Hillsborough; å rapportere om hvordan det avdekkede materialet føyer seg inn i allmennhetens forståelse av tragedien og dets etterspill, og komme med anbefalinger for et permanent arkiv.

- Panelet har regjeringens fulle støtte i å oppnå størst mulig avdekking av informasjon, først til Hillsborough-familiene og så til allmennheten. Ingen forandringer skal gjøres verken i panelets mandat eller dets medlemmer. Begge beholdes som tidligere annonsert .

- Jeg er fullt klar over betydningen av Hillsborough-katastrofen, som hadde en dyptgripende innvirkning på Liverpool, så vel som folk i Sheffield, Nottingham og andre steder. Mine møter med biskopen av Liverpool har gitt meg en bekreftelse om både viktigheten av panelets arbeid og med den arbeidsomheten og profesjonaliteten som den utfører sin oppgave. Jeg er glad for å bekrefte at det vi fortsette med vår fulle støtte.