Hjemmelaget Utrecht

Utrecht tapte generalprøven før møte med Liverpool, men det var borte mot AZ. Hjemme på Galgenwaard har de vunnet syv kamper av syv mulige denne sesongen.

Nedtellingen mot neste kamp i Europa League har startet. Liverpool møter Utrecht, som ble nr.9 i fjorårets æresdivisjon men som kom seg til Europa gjennom et playoff system. De virker i det hele tatt sterke i utslagskamper, og er nå i gruppespillet i Europa League etter å ha slått ut Tirana, Luzern og Celtic i kvalifiseringsrundene.

Celtic banket man med 4-0 hjemme, etter 0-2 i Glasgow, mens man vant 1-0 mot Luzern og 4-0 mot Tirana på eget gress. I ligaen denne sesongen har man tre seire på tre kamper foran egne fans, med 9-3 i målforskjell. På bortebane har man tapt alle fire kampene i ligaen. Et meget sterkt hjemmelag med andre ord, selv om man altså greide 0-0 borte mot Napoli i den første kampen i gruppespillet. Stadion Galgenwaard har kapasitet til 24.500 tilskuere.

Den store spilleren er spissen Ricky van Wolfswinkel, som har scoret seks mål i kvalifiseringskampene i Europa League og fem mål i ligaen i 2010/11. Han var også så vidt linket til Liverpool da de røde søkte etter en angriper i det siste transfervinduet. “Han kan bli Nederlands neste store angriper”, spår magasinet World Soccer. Van Wolfsvinkel er for øvrig svigersønn til legenden Johan Neeskens.

Trener siden 2008 er Ton Du Chatinier. En tidligere knallhard midtstopper og lokal helt.