Hjemmesterke Man City

Liverpool har en utmerket statistikk mot Manchester City de siste årene, men møter nå en motstander som er ubeseiret på eget gress. Peter Walton dømmer.

Vieira, Tevez, Petrov og trolig Kompany er ute for Manchester City, mens Craig Bellamy kan bli klar av sin kneskade. Hos Liverpool er Glen Johnson skadet og Sotirios Kyrgiakos suspendert, mens alle unntatt en spansk avis hevder at Fernando Torres også er uaktuell. Yossi Benayoun kan ha en mulighet til å bli friskmeldt i 12. time.

Før denne ligarunden, var det bare Manchester United som hadde tatt flere poeng enn de 17 som Liverpool har ervervet på de åtte siste kampene. Manchester City har imidlertid ikke tapt hjemme, uansett turnering, siden nederlag mot Fulham i april i fjor.

Tallene for innbyrdes oppgjør mellom Liverpool og Manchester City går klart i favør av førstnevnte. City har kun vunnet over Liverpool to ganger på de siste 15 årene, og ikke i det hele tatt siden 2005.

Noen andre tall:

+ De lyseblå er ikke seier mot de røde på de ni siste kampene, hvor det fire ganger er blitt uavgjort.

+ Ingen har vunnet med mer enn et mål på de siste 15 møtene.

+ Roberto Mancini har vært manager to ganger tidligere mot Liverpool, da han med Inter Milan tapt 2-0 på Anfield og 1-0 i Milano i Champions League.

+ City har vunnet sine seks siste hjemmekamper i ligaen, som er den lengstre raden av seire de har hatt siden slutten av 2007.

+ Liverpool har bare vunnet en av sine seks siste bortekamper, og ikke scoret i fire av dem.

+ Hvis Liverpool skulle tape i Manchester vil det være første gang på fire måneder at man har tapt to ligakamper på rad.

+ De røde har ikke sluppet inn mål i 1.omgang på de åtte siste ligakampene.

Laget til Manchester City i siste kamp mot Stoke: Given, Richards (Zabaleta 81), Toure, Lescott, Garrido (Wright-Phillips 60), A. Johnson (Petrov 86), Vieira, De Jong, Barry, Santa Cruz, Adebayor.

Dommer er Peter Walton.

Avspark er kl 16.00 og vi oppdaterer som vanlig kontinuerlig her på liverpool.no med hurtige rapporter og spillervurdering.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.