Hodgson berømmer Kyrgiakos

Roy Hodgson trekker frem Sotirios Kyrgiakos' styrke i hodespillet. Manageren håper at Liverpool kan bli enda farligere på cornere. Oppdatert.

Sotirios Kyrgiakos har vist frem solid hodespill så langt denne høsten, og grekeren scoret sitt andre mål for sesongen mot Blackburn søndag. Hvis han hadde vært heldigere i avslutningsfasen, kunne midtstopperen endt kampen med et hattrick.
- Han er veldig farlig i motstanderens straffefelt, det er det ingen tvil om, sier Roy Hodgson til Liverpoolfc.tv.

- Mot lag som spiller langballer og forsøker å få deg til å underkaste deg luftskytset, med en keeper som kommer til midtstreken og sparker ballen inn i straffefeltet ditt, trenger du spillere som er gode i luften.

- Du trenger spillere som er modige og sterke, og som er forberedt til å heade ballen. Vi visste at han var god til det i vårt felt, men denne sesongen har han vært det i motstanderens felt også.

- Hver gang vi får corner er han farlig. Han gjør at hjørnesparkene våre ser langt farligere ut, men vi bør gjøre det enda bedre på cornere fordi vi har en av de beste balldistributørene (Gerrard) som finnes.

- Dere kan se at Soto virkelig ønsker å få hodet på ballen. Han er lik hvordan Tony Adams pleide å være, og Jack Charlton før det, eller hvordan John Terry er nå. Det er ikke at de er smartere i bevegelsene eller at de hopper høyere, men de bare ønsker å være der.

Hodgson mener at Liverpools 2-1-seier mot Blackburn var et resultat av hardt arbeid på treningsfeltet de seneste ukene.
- Det var god belønning for arbeidet spillerne har lagt ned på hver trenignsøkt. I lunsjen i går snakket vi om hvordan troppen har opprettholdt et veldig høyt nivå, en veldig god kvalitet på trening, og det var hyggelig å se det gi utslag i noe belønning søndag ettermiddag.