Hodgson berømmer ungguttene

Roy Hodgson er strålende fornøyd med Europa League-avansementet, men aller mest tilfreds var 63-åringen med prestasjonen de unge Liverpool-spillerne leverte i Buchuresti.

- Jeg er veldig fornøyd. Mest av alt fordi laget vi hadde tro på at kunne prestere i en tøff kamp som dette, viste seg kapable til nettopp det, og skaffet oss det resultatet vi behøvde, uttalte Roy Hodgson etter matchen.

Hodgson understreket at han visste Liverpool ville få det tøft i den rumenske heksegryta. Det hindret ham ikke i å gi unge spillere muligheten.

- Vi var klare over at det kom til å bli vanskelig. Vi kjente til at de har mange kvalitetsspillere og at de hadde store forventninger til kampen, men jeg synes spillerne gjorde en god jobb for klubben. Vi fulgte planen vår veldig godt, og hvis Joe Cole hadde utnyttet sin mulighet i første omgang, ville kanskje oppgaven vært hakket lettere, fortsatte Liverpool-sjefen.

Roy berømmet Steaua for en god kamp.

- Kreditt til Steaua: De tvang oss til å jobbe ekstra hardt, men vi er veldig glade for både poenget og avansementet.

Han innrømmet samtidig at han fryktet at de unge spillerne hadde fått for mye ansvar.

- Jeg var bekymret, for jeg syntes jeg krevde mye av et lag med spillere som ikke har spilt på en lang stund, sa Hodgson - og trakk spesielt frem Joe Cole, Ryan Babel og Fábio Aurélio.

- Spillere som Danny Wilson, Dani Pacheco og Jonjo Shelvey har knapt vært involvert med førstelaget. Å kreve at de skal reise til Buchuresti og skaffe oss et resultat mot et lag av Steauas kvalitet - det er hva jeg mener med at jeg var bekymret, utdypet Liverpool-bossen.

- Det var mye å kreve at disse spillerne skulle takle presset og håndtere kvaliteten til Steaua. Jeg er henrykt på deres vegne over at de fikk med seg et resultat, som gjør at vi topper gruppen uansett hva som skjer i siste kamp.

Hodgson påpekte at det er en gof prestasjon å avansere i Europa League, spesielt når han har mønstret b-pregede mannskap.

- Vi har kommet oss igjennom gruppespillet i Europa League ved å gi spillere som vanligvis ikke spiller i Premier League sjansen. Det er en god prestasjon.

Liverpool-manageren tror det gir ungguttene selvtillit.

- Det gir dem selvtillit. Vi har sett at spillere som Martin Kelly og David N'Gog har tatt steget opp denne sesongen. Europa League-kampene må ta store deler av æren for det - for de har fått sjansen.

- I kveld kan man legge til Dani Pacheco. Han har ikke fått mange mulighetene, men han gjorde seg definitivt ikke bort. Det gjorde heller ikke Nathan Eccleston etter han kom inn.

Hodgson trakk spesielt frem Ryan Babel, som la opp til Milan Jovanovic' 1-0-scoring.

- I dag er jeg spesielt glad på Ryan Babels vegne. Han er, nok en gang, en spiller som ikke har fått mange sjanser til å vise hva han kan. I kveld grep han muligheten med begge hender, og gjorde det virkelig bra på topp.

- Det er godt for meg å vite at innsatsen vi legger ned på treningsfeltet har en effekt, og at spillerne blir stadig mer komfortable med hva vi ønsker å utrette på banen - selv de som ikke spiller hver uke.

Roy skrøt også av Danny Wilson, som spilte en god kamp sammen med Sotirios Kyrgiakos i hjertet av Liverpool-forsvaret.

- Danny har spilt én kamp for førstelaget, og den var sågar på venstreback. Dette var første gang han fikk sjansen til å spille i midtforsvaret, og det var en tøff kamp å spille midtstopper i, så jeg er fornøyd med ham.

Hodgson tilstod at det var surt å se seieren glippe, men 63-åringen støttet keeper Pepe Reina etter blunderen som kostet to poeng.

- Det ville ha vært fint å vinne kampen. Pepe er litt nedfor nå, fordi han spilte en strålende kamp mellom stengene, men han maktet ikke å holde nullen.

- For min egen del, var jeg mest interessert i prestasjonen og hvorvidt spillerne kunne håndtere utfordringen. Jeg synes de gjorde det, og det blir en fin tur hjem for oss, sa Hodgson.

Steaua Buchuresti ligger på andreplass i Gruppe K, men rumenerne må sikre seg et resultat mot Napoli for å avansere sammen med Liverpool. Roy Hodgson tror hovedstadsklubben tar seg videre i turneringen.

- Jeg synes de spilte godt i kveld. De skapte mange problemer for oss, spesielt på venstrekanten. De var veldig gode, og løftet mange baller inn i boksen vår. Vi måtte takle en del vanskelige situasjoner, men jeg er glad for at vi håndterte dem og at vi kommer herfra med et godt resultat.

- Jeg tror Steaua har store sjanser til å gå videre fra denne gruppa. De ligger på andreplass, og dersom de klarer uavgjort i Napoli, går de videre sammen med oss. Det fortjener de helt klart, avsluttet Roy Hodgson ifølge Liverpools offisielle hjemmeside.

Kampreferat.