Hodgson er for vinterpause

Roy Hodgson ser gjerne at Premier League tar en pause på en måned vinterstid. Det vil også gi mer uthvilte spillere og bedre fotball i andre halvdel av sesongen.

Vinterværet har allerede ført til en rekke utsatte kamper i England denne sesongen. Sist helg var Liverpool-Fulham en av kampene som ble utsatt. Også Blackpool-Liverpool 2. juledag står også i fare. Gradestokken viser rundt null grader i England, og Bloomfield Road har ikke undervarme. Roy Hodgson mener at det bør innføres en vinterpause i England.
- Jeg forstår ikke motstanden mot en vinterpause, uttaler Roy Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Jeg kommer fra europeisk fotball der vinterpause er en nødvendighet, og i mange år har den blitt akseptert som norm. Det å fastholde på å spille fotball måned etter måned uten en pause og deretter ha over tre måneder uten kamper forstår jeg ikke lenger.

- For meg ville det være fornuftig å dele opp terminlisten slik at du spiller et visst antall kamper, så har en pause, og deretter spille noen flere kamper.

- Pausen du da har fra slutten av en sesong og til begynnelsen på den nye vil ikke strekke seg fra midten av mai til midten av august.

- Jeg er en fan av en vinteropphold fordi jeg tror folk trenger en pause fra den intensiteten engelsk fotball bringer.

- Jeg vet det er vanskelig å si når den pausen bør være fordi du kan få godt vær i januar og dårlig vær i februar, men du får ikke så mange kamper avlyst på grunn av uegnede baner lenger.

- Det fine med vinterpausen er at du har denne fine flyten i sesongen der du har en kortere pre-season og du kan komme i gang med sesongen.

- Men så når spillerne begynner å bli litt slitne og alt begynner å gå tyngre, får du en måned til å klargjøre hodet. Den måneden kan bare være to uker uten fotball og to uker til å gjøre forberedelser.

- Jeg tror at vi på den måten vil ta fatt på andre halvdel av sesongen så mye mer uthvilt, og jeg vil tro det bare vil være til nytte for spillere og for kvaliteten på fotballen.

- Fansen mister ikke noe, fordi det betyr at kampene de nå ser under dårlige værforhold i januar vil de da se i mai eller tidlig i juni.