Hodgson klar for mini hjemmedebut

Roy Hodgson vil lede Liverpool på Anfield for første gang i kveldens kamp mot Rabotnicki. Den store prøven kommer mot Arsenal i ligaåpningen. Hodgson uten tap på Anfield. Tysk dommer mot Rabotnicki.

- Det kommer til å bli en god følelse, det er jeg sikker på, sier Roy Hodgson til Liverpool Daily Post foran sin første kamp på Anfield som Liverpool-manager.

- Når du tar jobben, gjør du det fordi du ønsker å lede laget ut på Anfield. Det kommer til å bli høydepunktet som manager. Det har gått fem uker nå og dagen har endelig kommet. Jeg ser frem til det.

- Det blir som en mini-debut på en måte. Etter å ha tatt oss bra nok av motstanderen i den første kampen har det tatt presset vekk fra returkampen. Jeg bør vær heldig nok til å få en myk debut, så en virkelig debut om ti dager.

- Hvis jeg får en god mottagelse, anerkjenner du det og gir fansen et vink. Men jeg er ikke en som ønsker å gå ut på banen og se noe spektakulært. Jeg håper at min regjeringstid vil vare lenge her og at jeg kan bygge opp et nært forhold til fansen. Jeg stoler veldig på fotballsupportere.

- Det finnes ytterligheter, men i min karriere har fansen vært en veldig kunnskapsrik og fornuftig gruppe. Jeg liker kanskje naivttro at dersom du gjør en god jobb og spillerne på banen jobber skjorta av seg og forsøker å gjøre det bra, da vil fansen respektere og like det. Jeg vil ikke melke anledningen, men fansen kan vinke til meg når de vil!

Hodgson har som manager aldri opplevd å tape på Anfield. To ganger 0-0 med Fulham og samme resultat med Blackburn.
- Jeg var først manager her for Blackburn i 1997/98. Før det hadde jeg vært på Anfield som gjest enten for UEFA eller som speider. En gang fikk vi losjebilletter da jeg var assistentmanager i Bristol City. Det er så vennlige de er. Men det er lenge siden.

- Jeg har fått uavgjort to ganger med Fulham og med Blackburn. Jeg har bare hatt tre kamper på Anfield, men jeg kan ikke huske å ha blitt beseiret her. Men tre forsøk er ikke mange forsøk.

Roy Hodgson er lettet over at Gerrard og Torres fortsetter i Liverpool.
- Når du blir tilbudt jobben, håper du at du ikke må begynne med total gjenoppbygging av laget på egenhånd når alle de berømte spillerne og de viktige spillerne har forsvunnet. Å bli gitt et blankt lerret å begynne med er i det hele tatt ingen ideell situasjon.

- I Liverpool har de tre største navnene de seneste dagene vært Reina, Gerrard og Torres. Det er det ingen tvil om. Så er det Carragher og også mange andre spillere.

- Du ønsker å komme hit med de folkene der i håp om at du også kan tilføre én eller to for å gjøre jobben lettere og troppen sterkere.

- Du ønsker ikke å gå til en ny klubb som trenger spillere for å gjøre troppen sterkere og erstatte de viktigste brikkene i laget.

- Jeg må si at arbeidet jeg har gjort her er gjort i uvitenhet om disse fakta og det kan komme til å fortsette. Noen ganger er du bedre stilt uten å vite om omverdenen sier du er fantastisk eller ubruklig, da det kan begynne å påvirke deg.

Tysk dommer
Peter Sippel er oppnevnt til å dømme Liverpool-Rabotnicki. Oppgjøret spakes i gang klokken 20.45 p åAnfiled, og vises direkte på LFC TV og ITV4.