Hodgson tror 2011 blir bedre enn 2010

Roy Hodgson mener spillergruppen er innstilt på å gjøre det bedre i 2011 enn i 2010. Håper transfermål er tilgjengelige i januarvinduet. Fortsatt håp om Champions League-plass.

2010 har vært et skuffende år for Liverpool sportslig sett, men det er ny optimisme på Anfield etter at New England Sports Ventures tok over eierskapet i oktober.
- Hver dag har jeg følelsen av at spillerne er svært forpliktet overfor klubben og desperate etter å jobbe hardt og gjøre det litt bedre i 2011 enn de gjorde i 2010, sa Roy Hodgson på gårsdagens pressekonferanse.

- Jeg tror de er kapable til det. Jeg er meget ivrig etter å jobbe med dem og hjelpe dem til å klare det.

Liverpool har spilt svakt på bortebane i hele 2010, men Hodgson ser tendenser til forbedring på fremmed gress.
- Vi er kapable til å spille bra borte. Vi fikk en fin seier i Bolton, et sted hvor det er vanskelig å vinne, og jeg synes vi var uheldige som i det minste ikke fikk uavgjort, om ikke en seier, borte mot Tottenham. Mot Newcastle var jeg skuffet over at vi ikke gjorde det bedre.

- Man kan ikke være uvitende om det faktum at borteformen har vært veldig, veldig dårlig i 2010. Det er noe vi må se nærmere på.

- Men jeg forventer at vi vil ta flere bortepoeng i 2011 enn vi har gjort i løpet av dette året.

Etter 1-3 mot Newcastle ligger Liverpool ni poeng unna en topp fire-plassering. Hodgson mener en Champions League-plass er innen rekkevidde.
- Vi er i en posisjon til å slåss om det. Vi er noen poeng unna og mange har antydet at er et luftslott å tro at vi skal klare det. Men jeg tror ikke det finnes luftslott i fotball.

- Alt er mulig. Vi skal spille om det så lenge det er mulig, men vi er realistiske og vi kommer selvfølgelig ikke med noen løfter eller lovnader.

- Vi vet hvilken oppgave som ligger foran oss og at vi har gitt oss selv et handicap, men vi skal jobbe så hardt som vi kan for å hente inn det handicapet og gjøre jobben best vi kan.

Overgangsvinduet åpner om kort tid. Hodgson utelukker ikke at han kommer til å hente inn nye spillere i januar.
- Det vil avhenge av hvilke spillere som er tilgjengelige. Hvis spillere som vi har snakket om, satt oss som mål og synes kan gjøre laget bedre, er tilgjengelig, så vil det selvsagt hjelpe oss å forme laget mye raskere enn det ellers ville være tilfelle.

- Vi ønsker at enhver spiller vi henter inn skal være den rette for fremtiden, ikke bare for den umiddelbare fremtiden, men også langsiktig. Det er viktig at de er bedre spillere enn de spillerne vi har, fordi jeg synes spillerne vi har er bedre enn det de har vist ved anledninger, og jeg tror de vil gjøre det bedre i 2011.

Liverpool møter Blackpool 2. juledag. I det motsatte oppgjøret tapte Liverpool overraskende 1-2 for Ian Holloways nyopprykkede mannskap.
- Det var veldig skuffende. Det kom i den tredje kampen for uken og vi benyttet mange av seniorspillere i torsdagskampen den uken også, og så spilte vi søndag, torsdag, søndag.

- Uheldigvis synes jeg at prestasjonen den dagen reflekterte at vi spilte den tredje kampen for uken. Men jeg forsøker ikke å ta noe vekk fra Blackpool Jeg synes det var rettferdig at de beseiret oss den dagen.

- Jeg har sett dem spille live to ganger på deres stadion etter det. Ved begge anledninger har jeg blitt veldig.

- Det gjør det mer klart for meg at årsaken til at de vant på Anfield ikke var tilfeldig. Det var fordi de er et godt lag som er kapable til på vinne på bortebane mot topplagene. De spiller god fotball, har mange gode spillere og deres posisjon på tabellen er en hyllest til det de har gjort denne sesongen.

- Vi forventer en vanskelig kamp. Vi vet at de er kapable til å slå oss fordi det har de allerede gjort, men vi må sørge for at det er vår tur denne gang.