Hodgson varsler endringer på laget

Roy Hodgson vil bruke spillere som ikke er like involvert på førstelaget mot Steaua i Europa League og Northampton i Carling Cup. Kun Kuyt og Aurelio på skadelisten. Gerrard klar av øreskaden.

Roy Hodgson vil bruke oppgjøret mot Steaua Bucuresti til å gi spillere som er i nærheten av førsteelleveren spilletid og hvile flere seniorspillere foran ligamøtet med Manchester United.
- Jeg skal gjøre forandringer på laget til kampen mot Steaua. Det er det ingen spørsmål om. Det er noe jeg har planlagt hele tiden, sa Roy Hodgson på pressekonferansen på Anfield tidligere i dag.

- Jeg tror ikke det er noe poeng å ha en tropp på 25 spillere, derav mange landslagsspillere, og bare forsøke å bruke samme ellever i hver kamp.

- Det kommer til å bli viktig å beholde alle om bord, og det er også viktig for meg å bli bedre kjent med spillerne. Jeg lærer mye fra kampene, og jeg lærer mye fra kampene fordi jeg ikke har hatt veldig mye tid til å jobbe med noen av dem som var i VM.

- Jeg skal bruke disse kampene i Europa League og Carling Cup til prøve å få bedre kunnskap om spillerne for å sørge for at jeg med tiden ikke er i tvil om hva som er vår beste ellever.

Roy Hodgson bekrefter ifølge Liverpoolfc.tv at Steven Gerrard er klar etter øreskaden han pådro seg mot Birmingham. De eneste spillerne på sidelinjen er Dirk Kuyt og Fabio Aurelio. Joe Cole er aktuell etter å ha sonet tre kampers karantene i Premier League.
- Vi må fortsatt vente på Dirk Kuyt og Fabio Aurelio, men vi er heldige så langt at vi ikke har pådratt oss skader, slik at jeg har en ganske stor tropp å velge fra.

- Det er opp til meg å forsøke å velge et lag i morgen som for det første vil vinne kampen og for det andre vil være mulig å gi noen av spillerne som trengs mot Manchester United en velfortjent pause.

- Hvis jeg forandrer på laget på noen måte i morgen, ønsker jeg at spillerne går ut der og presterer mot motstand i toppklasse. Det er ikke noe bra for meg å se dem spille mot dårlig motstand fordi det kan kanskje lure deg til å tro at vi er bedre enn det vi er.

Journalistene lurte på om det va ren ulempe at Liverpool fikk 48 timer mindre hvile enn Manchester United foran kampen på Od Trafford søndag.
- Nei, fordi vi har en god tropp. For å spille det antall kamper vi må spille, må du forandre på laget. Men hver gang noen forandrer på laget og laget ikke vinner, blir laguttaket kritisert.

Roy Hodgson gjentar at det er for tidlig å se på tabellen etter fire kamper.
- Vi har spilt åtte kamper, vunnet fem, spilt to uavgjort og tapt én så langt i alle turneringer. Jeg synes ikke det er en dårlig start på sesongen med enhver hjelp fra fantasien.

- Det er et nytt lag og en vanskelig sesongstart når det kommer til kampprogrammet. Akkurat som andre lag, har vi færre poeng enn det vi ville like og har havnet i en gruppe med lag på fire til seks poeng, noe som i utgangspunktet utgjør 90% av divisjonen i øyeblikket.

- Som jeg har sagt tidligere, og noe jeg uten tvil vil fortsette å gjenta inntil 10 ligakamper er spilt, er at det er meningsløst å diskutere tabellposisjon. Men kan begynne diskutere god start, dårlige start eller medioker start etter ti kamper, men ikke etter fire kamper.

- Jeg bare sier det dere allerede vet. Jeg bare bekrefter at dette selvfølgelig er en overgangsperiode, noe som alltid er en vanskelig tid. Hver overgang er vanskelig, selv om det i seg selv ikke er noen forandringer i klubben.

- Når du flytter på deg og mange av spilerne har dratt eller har stått i fare for å dra og nye har kommet inn; når du har dokumenterte problemer som vi har utenfor banen med eierskapet og VM, så oppsummerer det alt.

- Selv om du drar til en klubb hvor det har gått veldig bra og alle spillerne fortsatt er på plass, er det likevel en overgangsperiode. Uansett hvordan situasjonen din er, kan du ha problemer helt i starten av sesongen.

- Det er det samme hvert år når det er VM, og også med Europa League-kvalifiseringen. Det er alltid en vanskelig start for klubber som oss som sender mange spillere bort med sine landslag.

- Det kommer til å ta tid. Vi er klar over det, og det viktigste for oss er å fortsette å arbeid på den rette måten, fortsette å prøve å spille på den rette måten og håpe at vi blir et bedre lag etter som sesongen skrider frem.