Houllier: - Liverpool er tilbake

Gérard Houllier mener Liverpool begynner å vise tegn på at toppformen er i anmarsj. Han stiller seg bak Roy Hodgson, og mener den nåværende Liverpool-sjefen er rett mann til å snu trenden.

- Jeg så Liverpool mot West Ham for et par uker siden. De er tilbake, konkluderer Aston Villa-manageren ifølge Liverpoolfc.tv.

Birmingham-klubben sliter selv tungt i feil ende av tabellen, og to trepoengere på ti forsøk imponerer ingen i Englands nest største by. Houllier tar seg likevel tid til å gi Roy Hodgson sin fulle støtte.

- Jeg er sikker på at Roy vil snu trenden i Liverpool. Han kommer til å klare det - null problem. Gi ham litt tid. Han må endre på enkelte ting, fortsetter franskmannen.

Gérard Houllier forlot Liverpool i 2004, etter å ha ledet Anfield-klubben til fjerdeplass i Premier League. Den nåværende Aston Villa-bossen vant seks trofeer på de fem årene han hadde det fulle ansvaret for Liverpool.

- Jeg har alltid ment at oppgaven til en manager er tredelt. Den første oppgaven er å vinne trofeer og ta hjem sølvtøy - og det gjorde vi.

- Den andre oppgaven er å etterlate seg en arv. Jeg kan bruke min tidligere formann sine ord: "Du tok klubben inn i det 21. århundre." Det var kanskje nødvendig.

- Arven var stallen. Laget jeg etterlot meg vant Champions League med Rafael Benítez året etter. Vi fikk også nye fasiliteter og kanskje også en ny og mer profesjonell stil, vil jeg si.

- Den tredje oppgaven er å forbedre spillerne dine. Michael Owen fikk Gullballen og Steven Gerrard er en spiller i verdensklasse. Alle spillerne, det være seg Danny Murphy, Emile Heskey, Stephane Henchoz eller Sami Hyypiä, bidro og ble bedre spillere, avslutter Houllier.