Houllier spent på mottakelsen

Gerard Houllier er spent på mottagelsen han får når han returnerer ti Anfield med Aston Villa mandag. Gode minner fra Istanbul. En overgang for Cristiano Ronaldo til Liverpool strandet på lønnsstrukturen.

Gerard Houllier var manager for Liverpool i seks år fra 1998 til 2004, og i morgen returnerer han for første gang i konkurransesammenheng da Aston Villa står på motsatt banehalvdel.
- Det vil bli interessant å se hvordan Liverpools tilskuere er, smiler Houllier til Daily Mail.

- Jeg stoler på at de er gode. Tross alt gikk jeg ikke til Everton eller Manchester United etterpå, gjorde jeg?

Han innrømmer å ha gjort feil på transfermarkedet sommeren 2002. Da hentet han Salif Diao, El Hadji Diouf og Bruno Cheyrou til Liverpool. Han hadde ikke samme energien etter hjerteoperasjonen.
- Etter sykdommen var noen av mine signeringene ikke gode nok. Jeg hadde ikke tid til å undersøke.

Det er kjent fra tidligere at Gerard Houllier forsøkte å hente Cristiano Ronaldo til Liverpool. Spilelren havnet i stedet i Manchester United.
- Jeg så ham i Toulon-turneringen for U21-landslag og vi gikk for ham, men vi hadde en lønnsskala og vi betalte ikke slike lønninger som han ønsket.

- Så spilte Manchester United en treningskamp mot Sporting Lisboa og alle deres spillere sa til Sir Alex Ferguson: “ Du må signere ham”. Jeg var enig om å ikke bryte lønnsstrukturen. Jeg trodde det ville skape problemer i garderoben.

- Jeg vet at noen av signeringen ikke var så skarpe som de kunne ha vært. Kanskje ville vi ha vunnet tittelen med Ronaldo, men vi hadde Harry Kewell. Han var fremragende på den tiden og var meget sugen, men fikk en lei skade. Etter den fikk han aldri den samme selvtilliten, den samme appetitten.

Selv om Rafael Benítez hadde tatt over og var manager da Liverpool vant Champions League-finalen i Istanbul, har Houllier gode minner derfra.
- Hvis jeg hadde ti minner å beholde da jeg sluttet, ville én av dem være da jeg kom inn i garderoben i Istanbul.

- Normalt ville en eller to av spillerne være litt sjenerte, men de alle komme over og klemte meg og sa: “Sjef, dette er ditt lag”. Det var noe spesielt.

- Jeg innså ikke da at 12 av de 14 spillerne kom opp under meg. Jeg sa til dem: “Gå og gjør intervjuene.” De sa: “”Nei, de kan vente. Sitt ned.”

- Vi vant saker, vi hadde vanskelige tider, men vi sto sammen og var takknemlig for de stundene vi hadde.

Houllier husker ikke helt hvordan Liverpool-tiden endte.
- Når det ikke er så hyggelig, forsøker jeg å glemme. Trolig kom Rick Parry for å snakke med meg, men avtalen med Rafa Benítez var allerede klar. Det er som når kona er utro. Du er den siste som får greie på det. Jeg tror de var litt flaue. Men jeg vurderer ikke det som en mørk periode. Seks år i en stor klubb er noen ganger nok. Jeg kom uansett ikke til å signere en ny kontrakt av helsemessige synspunkter. Det var bedre å ta tjenestefri.