Hvem Liverpool kan møte i EL

Noen av motstanderne som de røde kan møte i 1/16 finalene av Europa League er klare. Liverpool ranket som nr.5 i Europa.

I trekningen 17.desember vil gruppevinnerne i Europa League, samt de fire øverst rankede lagene som kommer fra Champions League, møte en av gruppetoerne (unntatt toeren i sin egen gruppe) og de fire nederst rankede lagene fra Mesterligaen. Liverpool vil som gruppevinner i tillegg spille borte først 17.februar og med returkamp på Anfield 24.februar.

De 12 gruppene i Europa League vil bli sluttspilt til neste uke, men Liverpool er som kjent allerede vinner av gruppe K. De fire lavest rankede lagene fra Champions League, og som de kan møte i neste runde, er Rubin Kazan (Russland), Basel (Sveits), Rangers (Skottland) og Benfica (Portugal). Toere fra Europa League som ikke vil bli seedet er Sparta Praha (Tsjekkia), Young Boys (Sveits) og Besiktas (Tyrkia). De øvrige lagene vil da bli klare etter siste gruppespillkamp i Europa League.

Lag som vil bli seedet sammen med Liverpool, og som de røde ikke vil møte i 1/16 finalene, er Bayer Leverkusen, Sporting, CSKA Moskva, Zenit, Stuttgart, Porto, Spartak Moskva, Braga, Ajax og Twente.

Liverpool er for øyeblikket rangert som nr.5 av UEFA ut fra resultatene i Europa de fem siste årene, etter å ha blitt passert av Bayern München denne sesongen. De tre øverste lagene er Manchester U, Barcelona og Chelsea. Arsenal følger like etter LFC, mens det fortsatt er bra klaring ned til de neste lagene Inter og Milan.