Hyggelig hodepine for Rafa

Rafael Benitez innrømmer at godt spill av Alberto Aquilani, Ryan Babel og Maxi Rodriguez mot Portsmouth gjør at det blir vanskelig å ta ut laget de nærmeste kampene.

Manageren satte inn Aquilani, Babel og Rodriguez i en offensiv oppstilling mot bunnlaget Portsmouth, og lot Lucas Leiva og Dirk Kuyt være på benken. Det fungerte godt med alle de tre nevnte involvert i scoringer da de røde dominerte og viste spilleglede i 4-1 seieren. Nå venter viktige kamper mot Lille og Manchester United denne uka, og Rafa må i første rekke vurdere om Lucas og Kuyt skal komme inn selv om sistnevnte nok uansett får spilletid mot Lille da Maxi ikke er tilgjenglig i Europaligaen.

- Jeg var virkelig fornøyd med Maxi og Ryan, understreket Benitez til pressen etter seieren på mandag. - De var gode til å holde på ballen og Ryan utfordret også forsvarere. Jeg er i tillegg fornøyd med hvordan spillerne forstod hverandre.

- Vi spilte med Maxi, Ryan og Aquilani da vi ønsket å angripe. Vi visste det var viktig å vinne og å score mål, og vi prøvde å gjøre det fra start av. Det viktige nå er at vi har et problem fordi spillere har kommet inn og spilt godt. Det er hyggelig problem for oss.

- På midten hadde vi Mascherano og Alberto som kontrollerte kampen og tempoet, det var virkelig bra. Alberto har fortsatt en del igjen når det gjelder kampformen. Han spilte 90 minutter og dette var en god mulighet for ham. Nå får vi se hva som skjer videre. Vi har mange kamper på kort tid slik at det vil være viktig å ha alle spillerne tilgjengelige.

- Han (Aquilani) kan spille noen kamper i likhet med Mascherano, Lucas og Gerrard. Det vil avhenge av spillerne, motstanderne og om spillerne er friske eller ikke. Du må analysere totalen i dette. Det store fordelen som vi managere har er at vi kan se spillerne under hver eneste treningsøkt - det er nøkkelen.