I London for å diskutere refinansiering

Daily Telegraph melder at Hicks og Gillett var i London i går for å diskutere neste finansielle skritt, og vurderer implikasjoner om Benítez mislykkes med plass i Champions League.

Daily Telegraph skriver at Liverpools amerikanske eiere tilbrakte gårsdagen i kontorene til advokatbyrået Freshfields Bruckhaus Deringer. Royal Bank of Scotland krever at klubbens gjeld på £237M reduseres med £100M innen refinansieringens utløp til sommeren.

Rotschilds og Merryl Lynch, rådgiverne til respektive Gillett og Hicks, og managing director Christian Purslow har søkt i månedsvis etter investering fra en tredje part, men en avtale er ennå ikke kommet i havn. Fristen for et tilbud på £105M fra Rhone Group om 40% aksjeandel i klubben gikk ut på mandag.

Kilder nær eieren sa at gårsdagens samtaler var generelle diskusjoner om eiernes alternativer og ikke fokus på en spesifikk avtale.
- Det er ingenting nært forestående, sa en kilde.

Purslow har tidligere sagt at fem eller seks interessenter fortsatt er i bildet, men det ser ut som alle er et stykke unna å imøtekomme amerikanernes verdsetting. Gillett og Hicks har tidligere fastholdt at en ny investor vil måtte betale en pris som reflekterer klubbens potensielle økte verdi etter at ny stadion er bygget.

Med et fortsatt svakt kredittmarked og RBS' tidsfrist stadig nærmere kan det bli vanskeligere for eierne å møte verdsettelsen, men det betyr ikke at en refinansiering vil mislykkes.

RBS ville like at gjelden reduseres, men det er fortsatt stor sannsynlighet for at bankene vil gi amerikanerne en ny avtal.. Men en slik avtale vil kunne gi enda dyrere gebyrer og rente. Det vil i så fall bli i tredje gang at duoen får til en ny avtale med bankene, men kostnadene har økt hver gang. Behovet for en langsiktig løsning, slik at bygging av stadion i Stanley Park kan starte, er imidlertid fortsatt til stede.