I samtaler med to potensielle investorer

RBS vil ikke kreve tilbake lånet før 15. oktober, men håper at LFC er solgt innen den tid. I samtaler med to potensielle investorer. Hicks har dannet Hicks Aquisition II i forsøk på å refinansiere lånet.

Tom Hicks og George Gillett kan ha 17 dager igjen av sitt eierskap på Anfield. Fristen for å tilbakebetale lånet på £237M, mesteparten til Royal Bank of Scotland (RBS), utløper i neste måned.

6. oktober har lenge vært datoen mange supportere har merket av på kalenderen som tidspunktet Hicks og Gillett må tilbakebetale lånet. Men ifølge Liverpool Daily Post er fredag 15. oktober den tidligste datoen RBS vil kreve tilbake pengene.

Og selv den foreløpige fristen ser ut til å bli forskjøvet ytterligere syv dager ettersom banken søker et maktskifte i Liverpool FC. Det forstås slik at banken heller vil at klubben blir solgt til ny eier innen 15. oktober.

Men med det svært optimistiske prisforlangende på £600M+, fra Hicks spesielt, er det sannsynlig at et salg ikke vil bli fullført innen den tid.

Samtaler med to potensielle investorer sies å være på et avansert nivå, selv om formelle bud er et stykke unna. Formann Martin Broughton, administrerende direktør Christian Purslow og komersielldirektør Ian Ayre skal ikke være opptatt av å bare akseptere det høyeste budet. Trioen, som har flertall i styret, ønsker også investeringer til spillertroppen og nytt stadion, samt tilbakebetaling av klubbens gjeld.

Til syvende og sist kan banken tvinge holdingselskapet som eier Liverpool FC i administrasjon og gå for et salg av klubben selv, men dette blir sett på som siste utvei.

Tanken på å tjene lite eller ingenting ved et klubbslag har ført til at Hicks ser verden rundt for å refinansiere lånet. Det fryktes at dannelsen av investeringsselskapet Hicks Acquisition II er en del av hans plan for å beholde kontrollen i Liverpool FC.

Dokumenter registrert hos USAs Securities & Exchange Commission viser at Hicks Aquisition II prøver å skaffe til veie $230M (£145M). Aksjer tilbys til $10 i selskapet med det formål å utføre sammenslåing, børsnotering, eiendelsoppkjøp, aksjeoppkjøp, omorganisering eller tilsvarende virksomhet med en eller flere virksomheter. Saksdokument advarer potensielle investorer om at det innebærer en høy grad av risiko å investere i deres verdipapirer.