I Sverige havner Premier League hos MTG

I Sverige har MTG kjøpt Premier League-rettighetene for de neste tre sesongene. Minimum 228 kamper vil bli vist per sesong på Viasat-plattformen.

Kjøper av Premier League-rettighetene i Sverige ble det svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG). For første gang har også MTG sikret seg rettighetene til den engelske fotballen.

Fredag ble det klart at TV 2 i Norge snapper rettighetene til den engelske toppfotballen foran nesen til sterke medieaktører som Bonnier, TV4 og ikke minst betal-tv-kanalen Canal+.

- Premier League-fotball er en av verdens ledende sportsrettigheter som trekker store seermasser over hele verden. De komplementerer vårt allerede sterke tilbud på av premiumsport på en perfekt måte. Det finnes en veldig stor interesse for engelsk fotball i Sverige og en tradisjon for nære bånd til den engelske ligaen, sier konsernsjef Hans-Holger Albrecht i MTG i en pressemelding.

MTG snyter rivalen TV4 for rettighetene i Sverige. TV4 kjøpte for en tid tilbake den nordiske betal-tv-kanalen Canal+ for nesten tre milliarder svenske kroner.

- Avtalen som er tegnet rundt Premier League i Norden kommer til å forandre tv-landskapet når det gjelder premiumsport. Vi har igjen demonstrert vår evne til å sikre oss nøkkelrettigheter takket være vårt unike tilbud av fri-tv og betal-tv-kanaler på flere distribusjonsplattformer. Viasat leverer uten tvil den beste miksen av premiumsport på markedet, sier Albrecht.

Også for norske TV 2 var det viktig at fotballagent Rune Hauge fant en kjøper i Sverige. Sammen med Medge Consulting kjøpte Hauge rettighetene til Premier League for rundt en milliard kroner, men en forutsetning for kjøpet var at Hauge kom opp med en troverdig finansieringsløsning for å få avtalen i boks.

MTG opplyser at de kommer til å vise minimum 228 kamper direkte hver sesong. Kampene legges på Viasat Fotboll, Viasat Sport (Sverige) og Viasat Sport HD. Viasat Premier League HD vil bli tilgjengelig på Viasats satelitt-plattform.

- Vi er ganske sikre på at Viasat kommer til å sende barclays Premier League-fotball på en heldekkene og innovativ måte, sier Richard Scudamore, daglig leder i Premier League.

Med en avtale i Sverige er derfor også TV 2-avtalen i Norge godkjent av Premier League. I Danmark fikk SBS med kanalene 6'eren og Kanal 5 tilslaget.


Kilder: mtg.se, kampanje.com.