Ikke rasistisk å rope Yanks out

To Liverpool-supportere som måtte møte i retten tiltalt for rasisme etter å ha ropt ”Yanks out”, rettet mot Liverpools kontroversielle eiere, har blitt frikjent.

Merseysidepolitet vurderte tilropene "Yanks out" som rasistiske, men fikk altså ikke medhold etter å ha stevnet to Liverpool-supportere for retten. James McKenna og et annet medlem av supporterunionen Spirit of Shankly ble arrestert for å ha ropt "Yanks out" under en demonstrasjon i gatene utenfor Anfield i forbindelse med Arsenal-kampen i desember. Men de ble frikjent i løpet av noen få minutter når de måtte møte i retten.

James McKenna (22) og en venn av ham satte i varetekt i seks timer etter arrestasjonen for rasistiske tilrop, og ble deretter tiltalt.

- Det er for ille at folk som leder fredelige demonstrasjoner blir målskiver for politiet eller klubbene på denne måten. Vi lever i et fritt samfunn, der folk har rett til å si sin mening om sin fotballklubb, uttaler Malcolm Clarke, som er formann i fotballsupporternes forbund i Storbritannia, til Liverpool Echo.

- Dette var åpenbart en protest mot to bestemte mennesker, ikke amerikanere generelt, legger han til.

- Jeg ropte bare "Yanks Out", og så kom politiet på hester og arresterte meg. Når jeg spurte hvorfor, så svarte de "for rasisme". Vi siktet kun til eierne, sier James McKenna selv.