Ingen gjeldsgarantier fra NESV

John W Henry avslører at temaet om ikke å legge oppkjøpsgjeld på Liverpool FC aldri ble diskutert med styret. En slik overenskomst ville ikke vært rettskraftig. Beundrer Arsenals finansielle modell.

På spørsmål fra nettstedet Red and White Kop svarte John W Henry at det ikke var nødvendig med en bindende avtale med Liverpools styre om at oppkjøpsgjeld ikke skal legges på klubben. Temaet var faktisk ikke oppe til diskusjon med styret.
- Det ble ikke spurt om det. Jeg kan ikke huske at noe ble diskutert i de baner bortsett fra ønske om at all gjeld unntatt stadiongjeld ble fjernet, utdyper John W Henry til The Guardian.

- Vi fjernet all gjeld bortsett fra stadiongjeld. LFC betjener ingen annen gjeld enn stadiongjeld (£37M).

En talsmann for Broughton og Purslow forklarer at de ikke spurte New England Sports Ventures om en skriflig avtale om å ikke legge oppkjøpsgjeld på klubben i fremtiden fordi den ikke ville være rettskraftig. Hicks og Gillett brøt nettopp et slikt løfte.
- Beviset på NESVs forpliktelse om å ikke legge oppkjøpsgjeld på klubben kommer ved deres handlinger, ikke i en skriftlig overrenskomst som til sist ikke ville være rettskraftig, sier talsmannen.

John W Henry er en stor beundrer av hvordan Arsenal drives. London-klubben lånte penger for å bygge Emirates Stadium, men til tross for ustabilitet blant hovedaksjonærer har ingen av dem tatt ut utbytte. Klubbens fortjeneste er tilgjengelig for investering i klubben.
- Jeg beundrer Arsenal svært mye, sier Henry til The Guardian.

- Og en del av det er at de er lønnsomme. For meg betyr ordet lønnsom at de er bærekraftige, i stand til å opprettholde en business som har stor grad av dyktighet. Igjen vil jeg referere til Arsenal.