Inspirert av The Reds

Roy Hodgson ble inspirert av Liverpool FC i gullperioden på 1970-tallet. Klubbens ”pass and move”-stil inspirerte manageren Roy Hodgson.

Roy Hodgson sier til Liverpool FCs offisielle hjemmeside at Liverpool-årgangene på 1970-tallet var inspirasjonen til hvordan Hodgson utviklet seg som trener.

Nå ønsker Hodgson å bruke dette til å gjeninnføre noe av det samme på Anfield igjen.

- Mye av det jeg alltid har likt av spillestil er mye av det Liverpool ble berømte for i deres gullperiode. Spill og beveg deg, "Pass and Move", alltid forflytt deg raskt og så snart du mister ballen så kom raskt tilbake i posisjon. Det var Liverpools mantra i deres store år, sier Hodgson.

- Jeg liker pasningsspillet i høyt tempo, jeg liker spillere som jobber hardt, jeg liker at spillerne kommer raskt tilbake i posisjon. Det er mye av mine prinsipper som trener. Liverpool-lagene med alle de store spillerne som dominerte 1970-tallet hadde innflytelse på måten jeg ble trener på. Også Arsenal-laget i 1970-71 med Don Howe, som jeg synes var en eksepsjonell trener, og Chelsea-laget i samme periode, med Dave Sexton. Alle disse lagene spilte en fotball som jeg ville etterligne som trener. Dette er også lag med stor suksess ved at de spilte på denne måten og hadde managere og trenere som jeg som ung trener kunne lære av.