Insua drømmer om VM-plass

Emiliano Insua drømmer om å komme med i Maradona sin VM-tropp til sommerens sluttspill i Sør-Afrika. 21-åringen står så langt med en landskamp for Argentina.

Emiliano Insua har spilt 38 kamper på venstrebacken denne sesongen, mye på grunn av Fabio Aurelio sine skadeplager. Han er den i troppen som har spilt 4. mest kamper denne sesongen, etter Kuyt, Carragher og Reina. I oktober ble han tatt med i Argentina sin landslagstropp til VM-kvalifiseringskampen mot Peru - og 21-åringen debuterte i det dramatiske oppgjøret. Siden den gang har det ikke blitt noen kamper på den tidligere Boca Juniors-spilleren - men han drømmer fremdeles om VM-plass til sommeren.

- Jeg tror bare Maradona vet hva han skal gjøre i fremtiden. Det eneste jeg kan gjøre er å spille og forbedre meg. Jeg har selvsagt en drøm om å spille i VM, men det er bare en drøm, så jeg må fortsette å gjøre det bra i Liverpool, sier Insua til Liverpools kampprogram til morgendagens oppgjør mot Pompey.

- Jeg vil være fornøyd med å bare være der. Det ville ha vært fantastisk. Men om ikke, så vil jeg bare støtte landet mitt.

Venstrebacken var med da Argentina vant U20-VM i 2007.

- Jeg har gode minner fra det. Vi vant turneringen, og det var veldig viktig for min utvikling og for alle spillerne som var med. Vi hadde et veldig godt lag, og flere av spillerne som var med spiller nå i store klubber i Europa. Spillere som Sergio Aguero og Mauro Zarate, så det er fint å mimre om det. Men jeg prøver å tenke fremover, for du kan ikke dvele med fortiden, avslutter Insua.