Insua på medisinsk sjekk

Emiliano Insua har i dag den obligatoriske medisinske sjekken i Firenze. Spilleren forventes å bli klar, og å slutte seg til resten av troppen i Cortina i morgen. Eks-spillere positive til Joe Cole-signering.

På lørdag meldte Liverpool FC at klubben var kommet til enighet med Fiorentina om en overgangssum for Emiliano Insua, trolig på ca £5 millioner. Argentineren har nå flydd til Firenze, hvor han i dag skal gjennom en medisinsk test før han signerer og slutter seg til resten av Fiorentina-troppen som har sin treningsleir i Cortina helt nord i Italia, melder Corriere dello Sport.

Dermed må en ny venstreback være førsteprioritet for Roy Hodgson på overgangsmarkedet, etter at man nå har solgt og mistet hele tre venstrebacker på det siste halve året. Andrea Dossena og Emiliano Insua har blitt solgt, mens Fabio Aurelio ikke fikk fornyet sin kontrakt med klubben.

Eks-spillere positiv til Joe Cole
Liverpool vant kampen om Joe Cole sin underskrift i kamp med West Ham, Tottenham og Arsenal. Den engelske landslagsspilleren har signert en fireårskontrakt, og skal undergå en medisinsk test innen de neste 48 timene. Ian Rush er storfornøyd med signeringen.

- Jeg synes det er fantastiske nyheter for klubben. Joe Cole er en herlig spiller, og jeg tror han forlot Chelsea fordi han ikke fikk spille så mye som han ønsket. Jeg var litt overrasket over at han ikke fikk spille mer for England i VM, fordi han er en spiller som kan åpne forsvar. Liverpool Football Club er for meg den største klubben i verden. Vi har kanskje ikke hatt like mye suksess som vi ville ønsket i det siste, men vi kan fremdeles tiltrekke oss toppspillere, uansett om det er en engelsk eller en utenlandsk landslagsspiller, sier Rush til LFCTV.

- Joe kan spille like bak Torres. Folk vet ikke hva som er hans posisjon, fordi han kan spille til ventre, høyre eller like bak spissen. Jeg ser på det som en utrolig signering. Med ballen er han den beste i England, og jeg er sikker på at Hodgson vil bruke han fast. Kanskje mer spilletid er en av grunnene til at han valgte Liverpool.

Også Phil Thompson og Fairclough er glade for signeringen.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi trengte en slik spiller, som kunne spille mellom spissen og midbanen. Han er en karakter, og kan skape ting på egnehånd. Dette er den type nyhet som supporterne ønsket, sier Thompson til SkySports.

- Dette viser at Liverpool viser alvor. Det er strålende og positive nyheter, sier Fairclough til samme kilde.